20Hertz

20Hertz

Grondslag

Urban Toegankelijk voor doven en slechthorenden Young Blood
20Hertz

20Hertz

Grondslag

Urban Toegankelijk voor doven en slechthorenden Young Blood
20Hertz

20Hertz

Grondslag

Urban Toegankelijk voor doven en slechthorenden Young Blood
20Hertz

20Hertz

Grondslag

Urban Toegankelijk voor doven en slechthorenden Young Blood

Grondslag neemt je mee naar de basis van het Limburgse dansgezelschap 20Hertz: een voorstelling vol urban dansstijlen waarbij het mijnverleden van Zuid-Limburg als inspiratie dient.

Iedereen heeft bepaalde momenten in het leven die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van je verdere leven. Voor de dansers van 20Hertz was het moment dat ze verliefd werden op urban dansstijlen heel belangrijk. Voor Zuid-Limburg, de thuisbasis van de club, was een veel groter moment tekenend: het ontstaan van de kolenmijnen die complete steden hebben gevormd. Met Grondslag duikt 20Hertz in het verleden en onderzoeken ze wat hen gevormd heeft tot wie ze zijn. Ze laten zich inspireren door het mijnverleden dat Zuid-Limburg heeft gevormd tot de provincie die ze kennen en zoeken de raakvlakken tussen het verleden en het dansgezelschap.

Naast dansers, is ook een VV-artiest onderdeel van het dansgezelschap. VV staat voor Visual Vernacular en is een kunstvorm uit de Dovengemeenschap. De kunstvorm draait om het uitbeelden van objecten of verhalen aan de hand van gebaren in combinatie met sterke gezichtsuitdrukkingen. 

Grondslag is rauw en ondergronds, een unieke en visuele performance.

20Hertz & Visual Vernacular

Stichting 20Hertz is een jong en dynamisch dansgezelschap opgericht op 22 februari 2022 en gevestigd in Maastricht. De naam van de stichting is geïnspireerd op het grijze frequentiegebied waar het gehoor begint met het waarnemen van geluid. Sommige mensen kunnen deze frequentie al horen, terwijl anderen dat nog niet kunnen. Maar wat voor iedereen geldt, is dat deze basfrequentie voelbaar is.

Het team en de dansers van 20Hertz vormen een diverse mix van mensen met alle auditieve gradaties (doof, slechthorend en horend). De missie van de club is om de grenzen van dans te verleggen door middel van toegankelijke en innovatieve producties en projecten. Ze bieden een platform voor getalenteerde dansers met en zonder auditieve beperking, waarbij ze gelijkwaardigheid en groei hoog in het vaandel dragen.

Visual Vernacular is een unieke fysieke theatertechniek, met elementen van poëzie en mime en wordt voornamelijk uitgevoerd door dove artiesten. Deze krachtige vertelstijl combineert sterke bewegingen met gebarentaal, gebaren en gezichtsuitdrukkingen om de wereld in al zijn visuele complexiteit vast te leggen.

Filmische effecten zijn een belangrijk kenmerk van voorstellingen waarin VV voorkomt, zoals het maken van lange shots of zoom, spelen met snelle of slow motion en panoramische weergaven. Door deze technieken te combineren, creëren kunstenaars een visueel spannende en toegankelijke manier om het vertellen van verhalen te verbeteren.

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood. Jonge dansers vormen de basis van die piepjonge gezelschap, helemaal Young Blood dus! 

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas!
Datum vr 12-04
Tijd 20:15
Prijs € 19,00 Normaal
€ 17,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 11-4-2024 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets

Choreografie

Sharon Wesseling

Performers

Anggun Musri, Boaz Blume, Riva van Baardewijk, Saskia Neuen

Kostuumdesign

Ella Siekman

Muziek

Amsterdam Beats

Foto's

Floris Mentink, Erwin Penners

Met ondersteuning van Cultura Nova, Cultuurhuis Heerlen, Gemeente Heerlen, VIA ZUID en VSBfonds.