60 jaar Vereniging Bossche Opera

60 jaar Vereniging Bossche Opera

Vereniging Bossche Opera

In een stijlvol decor blikken de zangers van het Bossche operakoor samen met twee professionele solisten terug op 60 jaar opera-uitvoeringen. Ze nemen u mee naar vier verschillende opera’s.

In een afwisselend programma komen alle partijen zowel apart als tezamen aan bod met koornummers en aria’s.
Vrolijkheid, dreiging, droefheid, aanbidding, feestelijkheid, allerlei emoties vullen de zaal, waarbij een verteller het publiek bij de hand neemt en uitlegt waar de nummers over gaan. Kortom, een productie van zeer toegankelijke operamuziek vertolkt door de 45 leden van de Vereniging  Bossche Opera onder leiding van dirigent en artistiek leider Lex Bergink.

Het Bossche operakoor viert met deze voorstelling dat de vereniging in 1963 officieel werd opgericht. Sindsdien heeft het gezelschap vele scenische en concertante uitvoeringen gegeven van klassieke opera’s in prominente theaters zoals het Theater aan de Parade evenals optredens in het buitenland.  

Vorig jaar werd In het Openlucht Theater De Kersouwe in samenwerking met de Osse Opera en het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch de Cavalleria rusticana van Mascagni uitgevoerd in de regie van Raoul Op ’t Hoog. Een impressie van die uitvoering vindt u onder de link.

Dirigent

Lex Bergink

Piano

Amber Mertens

Sopraan

Esther Putter

Tenor

Mitch Raemaekers

Datum vr 30-06
Tijd 20:00 - 22:30
Genre Muziek
Prijs € 26,25 Normaal
Bestel tickets

Dit is een gastprogramma. Het gezelschap huurt onze zaal, wij verzorgen de kaartverkoop.