All That Breathes

Shaunak Sen

Film

Een wonderschone natuurfilm over twee broers die roofvogels redden in New Delhi. Met veel wijsheid en humor tonen ze hoe al het leven, van schimmels tot de mens, met elkaar verweven is.

Een diep empathische film over twee broers die roofvogels redden in New Delhi. Een magistrale, cinematografische ode aan al wat leeft. Twintig jaar geleden begonnen zij gewonde roofvogels te verzorgen, toen bleek dat het dierenziekenhuis alleen vegetarische vogels toeliet. Hun moeder bracht ze de liefde voor dieren en wetenschap bij, door haar verhalen over geesten in de vorm van dieren en insecten. Nu delen ze hun huis niet alleen met elkaar, hun bedrijf en hun families, maar ook met tientallen roofvogels en uilen.

 

Het bijzonder filmische All That Breathes, met delicaat golvende synthesizerscore en fraaie shots van onverstoorbare dieren in een onverschillige stedelijke omgeving, toont de toenemende moedeloosheid van Nadeem, Saud en hun vrijwilliger Salik.

NRC

Gelukkig wijdde cineast Shaunak Sen met All That Breathes een buitengewoon fraaie documentaire aan hun reddingswerk.

Volkskrant

Het is een wonderschone documentaire van de Indiase regisseur Shaunak Sen, die de broers op de voet volgt.

Trouw

Food & Film | €21,50

Bij het Food & Film arrangement heb je de keuze uit geselecteerde hoofdgerechten van onze avondkaart én een filmkaartje voor maar € 21,50 (bij films langer dan 2 uur € 22,50).

Kom je eten voordat de film begint? Dan adviseren we je om minimaal 1 uur voor aanvang van de film aan te schuiven in het restaurant.

Bestel onderaan de pagina je combi-ticket.

Meer info
Food & Film | €21,50

Regie

Shaunak Sen

Cast

Salik Rehman (Zichzelf), Mohammad Saud (Zichzelf), Nadeem Shehzad (Zichzelf)

Genre

Documentaire

Land

VK, IN, VS

Releasedatum

17-11-2022

Tijdsduur

94 min.

Kijkwijzer

9+

Datum do 01-12
Tijd 15:30 - 17:05
Genre Film
Prijs € 10,50 Normaal
€ 9,50 Supporter
€ 8,00 Student Verkoop start 30-11-2022 om 15:30 uur
Bestel tickets