Als ik mijn ogen sluit

Pieter van Huystee

Film Laatste week
In Als ik mijn ogen sluit vertellen vrouwen die de Japanse kampen hebben overleefd over hun ervaringen en hoe zij daar later in hun leven mee omgingen.
 

Regisseur Pieter van Huijstee, die zelf een persoonlijke band heeft met deze geschiedenis omdat zowel zijn moeder als oma tot de overlevenden van kamp Tjideng behoorden, stelt in de film de vragen die hij nooit aan zijn moeder heeft durven stellen. Het levert aangrijpende verhalen op, waar veel vrouwen jarenlang over gezwegen hebben. Na de oorlog was er weinig erkenning voor het leed wat hen in die tijd is aangedaan. Zij hebben geleerd erover te zwijgen. Nu nog, op latere leeftijd, komen diezelfde gevoelens van woede en verdriet naar boven en herleven ze de pijn. De prachtige, indringende tekeningen uit de kampen, óók getuigenissen, maken de verhalen en de geschiedenis nog meer invoelbaar.

In de pers

'Waardevol eerbetoon'

De Volkskrant

'Intieme details'

VPRO Cinema

Food & Film | €24

Bij het Food & Film arrangement heb je de keuze uit alle hoofdgerechten van onze avondkaart én een filmkaartje voor maar € 24 (bij films langer dan 130 minuten € 25).

Bestel onderaan de pagina je combi-ticket.

Kom je eten voordat de film begint? Dan adviseren we je om minimaal 1 uur voor aanvang van de film aan te schuiven in het restaurant.

Meer informatie
Food & Film | €24

Regie Pieter van Huystee
Cast

N.v.t.

Genre Documentaire
Land Nederland
Gesproken taal Nederlands
Ondertiteling

N.v.t.

Tijdsduur 95 minuten
Kijkwijzer
Datum wo 24-04
Tijd 17:20 tot 18:55
Prijs € 12,00 Normaal
€ 11,00 Supporter
€ 8,50 Student
Zaal Filmzaal 4
Bestel tickets
Datum wo 24-04
Tijd 17:20
Prijs € 24,00 Food & Film
Bestel combi-ticket