Amsterdams Kleinkunst Festival

Amsterdams Kleinkunst Festival

Finalistentournee 2022

De drie finalisten van de 35e editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn op tournee! Ontdek de nieuwe generatie kleinkunstenaars en laat je verrassen.

Ze staan alle drie te trappelen om het podium van de Verkadefabriek te betreden en hun finaleprogramma te tonen vol humor, ontroering en verrassing!

Onder meer Claudia de Breij, Van der Laan & Woe, Lonneke Dort, Yentl en de Boer, Stefano Keizers, Daniëlle Schel, Glodi Lugungu en Rosa da Silva gingen de finalisten voor.

De finalisten

Valentina Tóth (Winnaar AKF Sonneveldprijs én AKF Publieksprijs)
Jury: “In deze ode aan de hysterische vrouw toont Valentina Tóth zich een fenomenaal performer die snel en goed tussen de verschillende typetjes en nummers kan schakelen. Zij weet dat te combineren met virtuoos pianospel, een fantastische zangstem en goed gecomponeerde nummers.”
Parool: “Valentina Tóth winnaar Amsterdams Kleinkunst Festival, is een sensatie.”
Theaterkrant: “In een totaal uit de hand lopende, moorddadige scène over een Spaanse vrouw die het slachtoffer is van de kindertoeslagenaffaire laat Tóth zien dat maatschappelijk geëngageerd nog niet dood is.”

Collin Edson (Winnaar AKF Shaffy cheque)
Jury: “Collin weet zijn publiek te pakken met een mooie stem en een expressieve blik. Hij beweegt soepel over het toneel.”
NRC: “Een talentvolle verhalenverteller.”

Britt van Tooren
Jury: “Britt heeft een bruuske, spontane energie en gaat in een razend tempo door haar materiaal heen. Ze switcht snel, heeft een fijne gelaagde spreekstem en doet originele observaties.” 
Theaterkrant: “Britt van Tooren vertelde in een prettig vol half uurtje over haar behoefte aan een handleiding voor het leven.”

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood

De nieuwe generatie kleinkunstenaars die je bij het Amsterdams Kleinkunst Festival ziet, past natuurlijk perfect bij alles wat Young Blood is!

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij. 

Ja, vertel me meer over die pas!
Datum do 22-12
Tijd 20:30 - 22:15
Genre Cabaret
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student
Bestel tickets

Ook interessant voor jou