Amsterdams Kleinkunst Festival

Amsterdams Kleinkunst Festival

Finalisten Tournee 2023

De drie finalisten van de 36e editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn op tournee! Ontdek de nieuwe generatie kleinkunstenaars en laat je verrassen.

Na een intensieve voorselectie, een landelijke try-out tournee, coaching sessies met professionele regisseurs, de halve finales en de bloedstollend spannende finale in de Kleine Komedie, presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de drie finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2023.

Deze getalenteerde theatermakers zijn klaar om zich aan jou voor te stellen met hun finaleprogramma. Verwacht een avond vol taligheid, muzikaliteit, humor, verdieping, ontroering en verrassing! Maak kennis met de nieuwste generatie kleinkunstenaars en cabaretiers. 

NIEK & GUY | Es rever

Winnaars AKF Shaffy Cheque 2023


Verwacht het onverwachte in deze voorstelling vol magische kleinkunst die doet lachen en verbazen. In de ES REVER vloeien muziek, magie & theater naadloos in elkaar over en nemen Niek & Guy je mee in hun absurde wereld.


Niek Takens goochelt sinds zijn zevende en won daarmee al prijzen in binnen- en buitenland. Zo is hij o.a meervoudig Nederlands kampioen en schreef hij diverse titels op zijn naam in Frankrijk, Italië, Shanghai en Beijing. Daarnaast is Niek een graag geziene gast in de Magic Castle in Los Angeles, één van de meest exclusieve clubs in Hollywood.

Guyllaume Wibowo is een artistieke duizendpoot​. Hij heeft de vooropleiding van de Nationale balletacademie afgerond, is derde geworden bij het Nederlands kampioenschap goochelen en heeft muziek geproduceerd voor diverse shows en artiesten. Naast dansen, goochelen en produceren houdt Guyllaume ook nog van acteren.

Coach: Friso van Vemde

 


“Niek en Guy scheppen scènes vol liefde, verwondering en humor.” – Jury

 “Dit duo zal zich niet beperken tot de Nederlandse theaters, Niek en Guy gaan ongetwijfeld de wereld over.” – Theaterkrant

 

Nieuwsgierig? Ontdek Niek en Guy dan alvast via:
Instagram: https://www.instagram.com/niekenguy/
Facebook: https://www.facebook.com/niekenguy


 

16190

MYRTE SIEBINGA | Nu voor het echie

Winnaar AKF Publieksprijs 2023


In de tragikomische voorstelling NU VOOR HET ECHIE speelt Myrte naast de rol van zichzelf (waar ze zich al jaren in heeft verdiept), allerlei verschillende personages. Van een kleuter die de lesstof als tweedimensionaal ervaart en inziet dat er systematisch dingen fout gaan, tot een juf die zelf soms ook wel de bevestiging van een glitter 3D sticker kan gebruiken, tot een Amsterdamse uitsmijter die de mensen eraan herinnert dat je niet kan worden ingehaald op je eigen pad. Het leven is namelijk te kort om er te lang over na te denken, maar te lang om er af en toe niet even goed bij stil te staan.

Op speelse wijze, en met een flinke dosis humor, neemt ze je mee in haar associatieve denkwereld, waar af en toe ook ruimte is voor een liedje en misschien zelfs een dansje. Dit alles doet ze natuurlijk niet alleen, ze wordt hierin begeleid door zichzelf.


Myrte Siebinga (1998) is actrice en theatermaakster. Na het succesvol afronden van de MBO Theaterschool in Rotterdam vervolgde ze haar studie aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie waar ze dit jaar zal gaan afstuderen. Tijdens haar opleiding speelde ze onder andere bij het Nationale Theater, Toneelschuurproducties en werd haar, samen met Thibaud Dooms gemaakte, voorstelling ‘Adolescentje en Adolescentje’ geselecteerd voor het Debuut 2022. Myrte haar werk is een combinatie van cabaret, toneel, kleinkunst en absurdisme.

 Coach: Stephanie Louwrier

 


Een geboren performer met een uitstekende timing.”  – Jury

“Myrte Siebinga schakelt soepel tussen zevenjarig schoolmeisje, juf, uitsmijter en jonge vrouw (…) Subliem theater.” – NRC

 

Nieuwsgierig? Ontdek Myrte dan alvast via:
Instagram: https://www.instagram.com/myrtesiebinga/
Facebook:https://www.facebook.com/myrte.siebinga.5/

  

16191

LUUK RANSIJN | Vacht

Winnaar AKF Sonneveldprijs 2023

In VACHT stelt Luuk zich bloot aan een wereld die hem vaak beangstigt. Met humor en liedjes, waarbij hij zichzelf begeleidt op de piano, probeert hij vat te krijgen op die wereld. Maar misschien vooral ook op zichzelf. Luuk hanteert een geheel eigen stijl, is scherpzinnig, zachtmoedig en schroomt het persoonlijke niet.


Luuk Ransijn is 22 jaar en komt uit Alkmaar. Van jongs af aan is hij bezig met het maken van muziek en theater. De afgelopen jaren heeft hij vlieguren gemaakt bij verschillende festivals en cabaretpoeltjes. Luuk stond in de finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, won de publieksprijs op het Griffioen de Stoep Cabaret Festival en speelde in 2019 als voorprogramma van Sara Kroos. Hij is blij om bij het Amsterdams Kleinkunst Festival weer nieuwe stappen te mogen zetten.

Coach: Wimie Wilhelm

 

Veelbelovend en authentiek cabarettalent die vanaf zijn opkomst het publiek voor zich weet in te nemen.”  – Jury

 “Ransijn is een zeer soepele en muzikaal begaafde performer.” – Parool

 

Nieuwsgierig? Ontdek Luuk dan alvast via:
Instagram: https://www.instagram.com/luukransijn/
Facebook: https://www.facebook.com/luuk.ransijn


 

16192

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood. De nieuwe generatie kleinkunstenaars die je bij het Amsterdams Kleinkunst Festival ziet, past natuurlijk perfect bij alles wat Young Blood is!

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas!
Datum vr 22-12
Tijd 20:30
Genre Cabaret
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 21-12-2023 om 20:30 uur
Bestel tickets