Antonin Rioche

Antonin Rioche

Glitter

Theatraal Young Blood
Antonin Rioche

Antonin Rioche

Glitter

Theatraal Young Blood
Antonin Rioche

Antonin Rioche

Glitter

Theatraal Young Blood
Antonin Rioche

Antonin Rioche

Glitter

Theatraal Young Blood

In Glitter speelt Antonin Rioche met onze veelal zorgeloze kindertijd, waarin dromen groots zijn en alles nog mogelijk lijkt. Een melancholische terugblik laat ons verlangen naar vroeger.

Glitter gaat over liefde, roem en erkenning. “De echte paradijzen zijn de paradijzen die we verloren hebben” zei Proust. De cast belichaamt, met een zweem van humor, intieme herinneringen aan dromen die allang achter ons liggen. In Glitter lokt het sterrendom en zet dit in schril contract tot de realiteit. In een flirt met tragische burlesk worden we op theatrale wijze al dansend meegenomen naar de illusie van grootsheid die iedereen in zich draagt.

Afgelopen seizoen was Antonin Rioche in de Verkadefabriek te zien met OhGirl! en eerder maakte hij onderdeel uit van het talentontwikkelingsproject van Conny Janssen Danst, Danslokaal.

Anonin Rioche

Antonin Rioche (1994, Angers) is altijd al een maker, verhalenverteller en liefhebber van hedendaagse beweging geweest. Ondanks zijn gebrek aan een klassieke training, besloot hij na de middelbare school zijn vervolgopleiding bij Ballet Junior de Genève te volgen. De dansschool legde een sterke basis en bereidde hem voor op het dansen bij gezelschappen zoals Olivier Dubois Company. Hier werkte hij mee aan diverse Europese tours met onder andere Sasha Waltz, Ryan Djojokarso, Theo Clinkard, Sidi Larbi Cherkaoui en Michael Keegan-Dolan. 

Voor Antonin is beweging de basis om te creëren, maar niet per sé het vertrekpunt. Zijn zelfgeschreven teksten staan vaak ten grondslag aan zijn werken waaruit een poëtische interpretatie van het lichaam ontstaat. In dialoog met zijn innerlijke wereld bevinden zijn ideeën zich ergens tussen virtuositeit en experiment en vloeit zijn maakproces bovendien door verschillende mediums. Zo werd Antonin’s eerste solo Oh boy! uit 2017 verfilmd en won de film in 2019 awards voor Best International Film (Bestias Danzantes Dance Film Festival) en Best Dance Film (Muestra Movimiento Audiovisual).

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood. Twee jaar geleden nog maar is het dat Antonin Rioche onderdeel wasvan het talentontwikkelingsprogramma van Conny Janssen Danst. Nu gaat hij met zijn tweede eigen dansvoorstelling op tournee en Antonin Rioche is zich langzaam meer en meer aan het profileren als choreograaf. Heel fijn dus om Glitter toe te voegen aan onze lijst met Young Blood voorstellingen! 

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas!

Choreografie en concept

Antonin Rioche

Assistent

Rosanne Briens

Performers

o.a. Ève-Marie Dalcourt, Toon Lobach en Grace Lyell

Componist en songwriter

Finn Ronsdorf

Set-design

Antonin Rioche

Lichtdesign

Loes Schakenbos

Stylist

Jan-Jan van Essche

Co-producent

Nederlands Dans Theater

Datum vr 02-02
Tijd 20:15
Genre Dans
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 1-2-2024 om 20:15 uur
Bestel tickets

Ook interessant voor jou