Antonin Rioche

Antonin Rioche

OhGirl!

Dans Jonge maker

Twee jaar na het maken van zijn eerste solo OhBoy! -waarvoor zijn reizende leven als uitgangspunt diende-, maakt Antonin Rioche nu de vrouwelijke tegenhanger OhGirl! een intiem stuk over het thema burn-out, en de last die we op onze schouders dragen.

Wat gebeurt er als het gordijn valt, de schijnwerpers uit gaan, de camera stopt en de deur van het appartement achter ons sluit?

In een klein appartement observeren we de danseres en haar gedachten bewoond door haar dromen en haar nachtmerries totdat de druk van het dagelijkse leven haar aan de grond nagelt, zonder het vermogen om verder te gaan. Haar appartement is nu zowel haar toevluchtsoord als haar gevangenis. 

Werk van Anonin Rioche was eerder te zien in DANSLOKAAL, het talentontwikkelingsprogramma van Conny Janssen Danst. 

OhBoy!

Voorafgaand aan de voorstelling wordt, in de zaal, de korte film OhBoy getoond.

De wereldberoemde choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui moedigde Antonin Rioche een aantal jaar geleden aan om een eigen stuk te maken. In een zoektocht naar het verschil tussen alleen en eenzaam zijn, nam hij zijn reizende leven als danser als uitgangspunt. Antonin creëerde het poëtische Ohboy! waarin de danser zich moet bewegen tussen situaties van rampspoed en fysieke en mentale uitputting. Hij wordt gedwongen zijn kwetsbaarheid te accepteren en dringt door tot de essentie van eenzaamheid.  

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood

Een jaar geleden nog onderdeel van het talentontwikkelingsprogramma van Conny Janssen Danst en nu voor het eerst met een eigen dansvoorstelling op tournee. Antonin Rioche is zich langzaam maar zeker aan het profileren als choreograaf, heel fijn om OhGirl! toe te voegen aan onze lijst met Young Blood voorstellingen! 

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij. 

Ja, vertel me meer over die pas!

Credits

Choreografie

Antonin Rioche

Dans

Arika Yamade

Componist

Lisa Harres

Geluidsmontage

Jorg Schellekens

Lichtontwerp

Loes Schaknbos

Kostuums

Jan-Jan van Essche

Videoregistratie

Tommy Pascal

Campagnefoto

Jim de Bok

Datum do 08-12
Tijd 20:15
Genre Dans
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop start 7-12-2022 om 20:15 uur
Bestel tickets