Arno Schuitemaker & Aart Strootman

Arno Schuitemaker & Aart Strootman

30 appearances out of darkness

November Music

Een gouden koppel. Wanneer choreograaf Arno Schuitemaker en componist Aart Strootman de koppen bij elkaar steken ontstaat er baanbrekend muziektheater.

Tijdens November Music 2019 betoverden ze het publiek met hun voorstelling The Way You Sound Tonight. Ze kregen er de Zwaan voor, een prijs voor de meest indrukwekkende dansproductie van 2019. Nu slaan Schuitemaker, Strootman en lichtontwerper Jean Kalman de handen weer ineen. Hun 30 Appearances out of darkness is een radicaal nieuwe voorstelling over verdwijnen - en verschijnen. Muziek, beeld en licht gaan een magisch spel aan. Eerder was de voorstelling te zien op het Holland Festival.

Arno Schuitemaker creëert met 30 Appearances out of darkness een ervaring waar vanuit het duister een nieuwe dimensie zich openbaart. Dat wat donker is, kan angstaanjagend en onheilspellend zijn, letterlijk, maar ook zeker figuurlijk. Tegelijkertijd ligt in het donker de mogelijkheid van hoop. Schuitemaker: “Misschien kunnen we verlichting vinden door in het duister te verdwijnen, al was het maar om er aan de andere kant uit te komen.” In het aardedonker ontstaan indrukwekkende beelden, soms op de grens van de perceptie. Deze duisternis, dit intense donker, wordt een plek van eindeloze mogelijkheid.

In de pers

"In dit aanzuigende spel van verdwijnen en verschijnen creeërt Schuitemaker gestaag ruimte voor een verlossende finale. Het is een extreme gewaarwording om je hersenpan daarna van binnen te voelen gloeien."

de Volkskrant

"Beweging, licht en geluid gaan een perfecte dialoog aan."

Cultuurpers

"Een hallucinerende ervaring."

Theaterkrant
Datum di 08-11
Tijd 20:45 - 21:55
Genre Dans, Muziek
Prijs € 9,50 NM Festivalpas
€ 19,00 NM Normaal
€ 17,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop start 7-11-2022 om 20:45 uur
Bestel tickets

Ook interessant voor jou