Bijzijn is meemaken: Blond & Cynisch

Bijzijn is meemaken: Blond & Cynisch

Circusnachten

Queer Arts Festical Gratis toegang

Ja, je leest het goed. Jij maakt mee. De maker stelt jou de vraag in plaats van andersom. We geven makers de ruimte om hun onderzoek in een vroeg stadium te delen met het publiek zodat een nieuwe taal en verbreding kan ontstaan binnen hun queerminded thematieken. Ben je erbij?

De nieuwste voorstelling van Blond & Cynisch gaat in november 2024 in première om vervolgens op tournee te gaan door het land. As we speak wordt de tekst geschreven en op 9 juni zal er een eerste openbare lezing van de tekst plaatsvinden tijdens het Queer Arts Festival. Blond & Cynisch gaat tijdens dit eerste ontmoetingsmoment in gesprek met jou, het publiek: over de thematiek van en representatie binnen de tekst, om mee te nemen in de verdere ontwikkeling van de voorstelling. Alvast een tipje van de sluier: het wordt een ode aan vrouwen die ruimte innemen en aan de kracht van verhalen. En dat alles in de vorm van een wonderlijk queer liefdesverhaal tussen twee vrouwen die totaal tegenovergesteld zijn aan elkaar! 


Meer Bijzijn is meemaken? Dat kan!
Vrijdag 7 juni is Banaby Savage aan het werk in de Serre.
En op zaterdag 8 juni zie je Maxime Dreesen hier aan het werk.

Blond & Cynisch

Blond & Cynisch is een theatercollectief bestaande uit Remy Meeuwsen, Esther Ymkje van Steenis en Emma Vermeulen, die in 2021 afstudeerden aan de Toneelschool in Arnhem (ArtEZ).

Blond & Cynisch maakt theatrale speculatieve fictie, waarin ze een voorstel voor de toekomst doen. Soms groot, soms klein, en altijd vanuit een intersectioneel feministisch perspectief. Hun eerdere voorstellingen ontvingen lof vanwege de combinatie van inhoudelijk engagement en een fysieke, humoristische speelstijl. 

Queer Arts Festival

Van vr 7 t/m zo 9 juni in de Verkadefabriek

Het Queer Arts Festival is een festival vol queer kunst, in de breedste zin van het woord. Verwacht spannende makers die tekenen voor inspirerende, grappige of ontroerende verhalen. Met de nodige festivalvibes, verrassend flaneerprogramma, films, karaoke, stand-up comedy, workshops, een heerlijk Qlub Verkade-feest en nog veel meer. Niet te missen dus deze tweede editie!

Programma & dagkaarten
Queer Arts Festival
Datum zo 09-06
Tijd 17:00 tot 18:00
Prijs Gratis entree 
Zaal Serre
Bestel tickets

Ook interessant voor jou