Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Dieter van der Westen Band

Blue Room Sessions

De Dieter van der Westen Band is enkele jaren geleden opgericht door de Tilburgse broers Dieter en Eric. Dieter speelde in de Nederlands-Marokkaanse band Kasba terwijl Eric vooral met jazzmuziek bezig was. Toch troffen ze elkaar in de liefde voor Amerikaans-georiënteerde muziek.

De stem van Dieter van der Westen is omschreven als een mix tussen een jonge Mark Knopfler met een twist van een folky Neil Young. Artiesten waar hij dan ook door is beïnvloed. Daarnaast zijn er ook invloeden van Noord-Afrikaanse muziek te bespeuren en brengen de andere bandleden verschillende invloeden uit hun muziekverleden mee.

De Dieter van der Westen Band bestaat verder uit gitarist Aron Raams, die eveneens in Gare du Nord speelt, drummer/percussionist Gijs Anders van Straalen en banjo- en dobrospeler Joost Abbel. De band heeft op festivals gespeeld zoals Mundial en Theaterfestival De Parade.

In april 2018 werd hun album Me and You gepresenteerd in Paradiso. Op het album staat een eclectische mix van Americana en Indiefolk, met pakkende authentieke songs die lang in het gehoor blijven hangen. De kritieken in de pers over het album waren lovend.

In de Pers

“Een plaat zonder zwakke momenten, die vanaf de lome opener ‘Driving Home’ tot aan het sterke slotakkoord ‘Where I Belong’ aangenaam verrast”

Altcountryforum

“Gezamenlijk hebben zij een album afgeleverd dat vol staat met zeer ontspannen Americana muziek met een heerlijk loom, intiem geluid.”

Bluesmagazine
Datum di 01-02
Tijd 20:30 - 22:30
Genre Muziek
Prijs € 17,00 Normaal
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren