Sam Baker & Band

Blue Room Sessions

USA

De Texaanse singer-songwriter Sam Baker groeide op in de buurt van Dallas. Zijn moeder speelde orgel in de kerk en zijn vader luisterde naar platen van diverse blueslegendes. Als kind was hij vooral onder de invloed van muzikanten als Johnny Cash, vanwege de verhalen die in de liedjes verteld worden.

En volgens Baker draait het leven om verhalen vertellen. Hij ziet zichzelf dan ook meer als een schrijver van liedjes dan een vertolker. Zijn muziek is dan ook letterlijk uit het leven gegrepen. In veel van zijn prachtige en ontroerende liedjes verhaalt hij met een rasperige, bijna gesproken vocale stijl.

In 1986 overleefde hij ternauwernood een bomaanslag in een trein in Peru. Drie reizigers met wie hij de coupé deelde kwamen om het leven. Baker zelf raakte zwaargewond: een verbrijzelde linkerhand (die hem dwong linkshandig gitaar te leren spelen) en gescheurde trommelvliezen. In zijn muziek zingt hij over de aanslag. Zijn meeslepende korte verhalen zijn echter hoopvol en positief van aard.

Datum di 04-10
Tijd 20:30 - 22:30
Genre Muziek
Prijs € 20,00 Normaal

Ook interessant voor jou