Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Bossche Filmers

Film

Film borrelt en bruist in Den Bosch. En dat verdient een podium: De Bossche Filmers.

Op deze avonden ontdek je werk van jonge talenten en gerenommeerde makers die in Den Bosch e.o. wonen of ‘Bossche roots’ hebben. Ook films die niet gemaakt zijn door Bosschenaren, maar wel een Bossche link hebben, bekijk je hier op het grote doek.

Je kunt de makers vragen stellen en met ze van gedachten wisselen. Creatieve energie van eigen bodem.

Het programma van do 25 nov

Bossche Veteranen

Regie: Maino Remmers | Documentaire | 35 min.

In oktober 1944, 76 jaar geleden, werd ‘s-Hertogenbosch bevrijd, door jonge mannen, die de naam van de stad amper konden uitspreken en een stap zetten in een onbekende en gevaarlijke wereld. In de afgelopen decennia namen zo’n 700 inwoners vanuit Den Bosch deel aan vredesmissies over de hele wereld. Al raakten zij misschien niet fysiek gewond, de herinneringen spoken soms onophoudelijk rond of maken krassen bij het thuisfront. Dit is hun verhaal… 

Huiszoekers zijn buitenstaanders

Regie: Hans Kessens | Videopamflet | 5 min.

Huiszoekers zijn buitenstaanders is een persoonlijk pamflet en protest van de filmmaker tegen de onzichtbaarheid van de duizenden woningzoekenden in Den Bosch bij discussies over nieuwe woningbouwlocaties.  

Den Bosch Time Machine

Regie: Jef Monté | Promofilm | 4 min.

De Den Bosch Time Machine brengt 800 jaar aan lokale geschiedenis tot leven. Het lijkt op een Google Earth voor het verleden, waarin je door de historische stad kunt navigeren in ruimte en tijd.

Het doel is alle digitale data over de geschiedenis van Den Bosch, haar inwoners en bezoekers met elkaar te verbinden én te koppelen aan historische kaarten en 3D-modellen. Jef Monté maakte ter promotie een korte film! Meer info over het project op: www.denboschtimemachine.eu

Den Bosch Time Machine

Verdriet van Carnaval

Regie: Frank van Osch | Documentaire | 6 min.

Het Verdriet van carnaval gaat over het allermooiste volksfeest van het Zuiden. In deze documentaire geen feestende massa’s. Enkel lege straten, halfvolle glazen en prachtige verhalen, met een lach en een traan. Een documentaire over de liefde, het leven en de hoop op betere tijden. Verdriet van Carnaval gaat op 17 november in première, in Bossche Filmers zien we een kleine selectie.

Wappie en het virus

Regie: Wout van Aanholt | Sprookjesfilm | 8 min.

In het sprookjesbos heerst een mysterieuze ziekte, de twinkel tyfus. Omdat niemand ziek wilde worden bleven de meeste sprookjesbosbewoners thuis, behalve Wappie die het maar niks vindt dat thuisblijven. Hoe gaat Wappie dit oplossen? Wappie en het virus is gemaakt binnen de opleiding tot AV-specialist op het Koning Willem I College.

Houdoe Brabant

Regie: Diny van Hoften | Documentaire | 15 min.

Wat hebben het Amerikaanse plaatsje Little Chute en Oost-Brabant met elkaar te maken? Filmmaker Diny van Hoften komt via een krantenbericht op het spoor dat er van 1848 tot en met 1960 veel katholieke Nederlanders, voornamelijk uit Oost-Brabant, naar Little Chute en de daarom liggende dorpen trokken. In dit gebied, genaamd The Fox Valley, bleven ze generaties lang bij elkaar wonen en hielden vast aan hun geloof en hun cultuur. Ver van huis stichtten zij hun eigen stukje Brabant. De documentaire Houdoe Brabant vertelt het bijzondere verhaal van deze Brabantse emigranten en hun nazaten. In Bossche Filmers zien we een selectie van scènes uit de documentaire.

Datum do 27-01
Tijd 19:20 - 20:55
Genre Film
Prijs € 7,50 Normaal
€ 6,00 Supporter
Bestel tickets
Datum do 19-05
Tijd 19:20 - 20:55
Genre Film
Prijs € 7,50 Normaal
€ 6,00 Supporter
Bestel tickets
Datum do 19-05
Tijd 19:20 - 20:55
Genre Film
Prijs  
Ga verder met bestellen Account activeren