Bossche Filmers

Bossche Filmers

Films door en met Den Bosch

Film

De films met Bossche roots zijn er weer!

Op deze avonden ontdek je werk van jonge talenten en gerenommeerde makers die in Den Bosch e.o. wonen of ‘Bossche roots’ hebben.

Ook films die niet gemaakt zijn door Bosschenaren, maar wel een Bossche link hebben, bekijk je hier op het grote doek. Je kunt de makers vragen stellen en met ze van gedachten wisselen. Dat alles onder leiding van gastheer Theo Verbruggen. Creatieve energie van eigen bodem.

De gezichten van Parkinson

Regie: Luc van den Elsen e.a. 

De makers van ‘De Gezichten van Parkinson’ willen laten zien wat voor impact Parkinson heeft. Niet alleen op diegene zelf, maar ook op zijn of haar naasten. Want nog steeds zien mensen deze ziekte als alleen trillen, maar wat doet deze ziekte nu echt? En hoe blijf je positief als je deze slopende ziekte krijgt? ‘De gezichten van Parkinson’ is gemaakt door 4 jonge filmmakers, die hun budget voor de film bij elkaar gekregen hebben via Crowdfunding.

Lengte: 28 min. 

Dat wat blijft

Regie: Monique Broekman 

‘Dat Wat Blijft’ is een initiatief van beeldend kunstenaar Monique Broekman, die de verhalen van haar ‘buren’ langs de 200-jarige Zuid-Willemvaart heeft verzameld. Tijdens de varende tentoonstelling op binnenvaartschip Oostenwind werden op weg van Den Bosch naar Luik schilderijen gemaakt, objecten verzameld en (verfilmde) verhalen gedeeld. De bijzondere vracht van DAT WAT BLIJFT komt samen in een totaalinstallatie in het Koetshuis (1 t/m 18 december). Tijdens Bossche Filmers zien we 1 van de 21 films: ‘Botteressen’ Een verhaal over de Botteressen vrouwen; Luikse vrouwen die meegeholpen hebben met graven van het kanaal bij Maastricht

Lengte: 13 min. 

Oost-Indische doof

Regie: Frits Buijs

Hanneke Coolen-Colsters vond het dagboek van haar opa. Hierin vertelt hij over zijn tijd als dienstplichtig soldaat in Nederlands-Indië eind jaren 40. Dat is het begin van haar zoektocht naar wat haar opa daar heeft meegemaakt. We volgen haar zoektocht in 10 afleveringen. In de aflevering die bij Bossche filmers wordt vertoond leert Hanneke veel over de geheimen van de guerrillastrijd, zowel van Nederlandse als van Indonesische veteranen.

Lengte: 15 min.

Bianca Tangande

Regie: Daan Jongbloed

Als je weet dat je binnenkort komt te overlijden, wat wordt dan écht belangrijk voor je? En als je gewend bent altijd alles zelf te kunnen regelen, op welk moment laat je de regie dan los? 
De in Den Bosch gevestigde kunstenares Bianca Tangande overleed op 19 december 2019 aan de gevolgen van darmkanker. In de maanden voor haar afscheid werd ze thuis en in haar atelier in de Willem Twee geïnterviewd en gefilmd door documentaire regisseur Daan Jongbloed. 
‘Het verlangen van mijn moeder’ geeft je een intiem kijkje in de worsteling met pijn, verdriet en acceptatie in de aanloop naar het afscheid met familie en vrienden. En hoe de verbintenis met haar eigen moeder, geboren in het voormalig Nederlands-Indië, een rol speelt in de kunst die ze achterlaat."

Lengte: 25 min. 

Datum do 26-01
Tijd 19:20 - 21:20
Genre Film
Prijs € 7,50 Normaal
€ 6,00 Supporter
€ 6,00 Student Verkoop start 25-1-2023 om 19:20 uur
Bestel tickets
Datum do 30-03
Tijd 19:20 - 21:20
Genre Film
Prijs € 7,50 Normaal
€ 6,00 Supporter
€ 6,00 Student Verkoop start 29-3-2023 om 19:20 uur
Bestel tickets
Datum do 25-05
Tijd 19:20 - 21:20
Genre Film
Prijs € 7,50 Normaal
€ 6,00 Supporter
€ 6,00 Student Verkoop start 24-5-2023 om 19:20 uur
Bestel tickets