
Donderdag 29 september vindt de nieuwe editie van Bossche Filmers plaats, om 19.20 uur in Verkadefabriek Den Bosch.
Op deze avonden ontdek je werk van jonge talenten en gerenommeerde makers die in Den Bosch e.o. wonen of ‘Bossche roots’ hebben. Ook films die niet gemaakt zijn door Bosschenaren, maar wel een Bossche link hebben, bekijk je hier op het grote doek. Je kunt de makers vragen stellen en met ze van gedachten wisselen. Dat alles onder leiding van gastheer Theo Verbruggen. Creatieve energie van eigen bodem.
PROGRAMMA
- Ruut van der Beele: Jonah
- Wout van Aanholt: Het verhaal van Tilburg
- Chantal de Jong: Drakenstaal
- Ruben Swart: Moerasdraak
Jonah (documentaire)
Regie: Ruut van der Beele
Jonah, muzikant, schilder, maar bovenal schrijver. Multitalent Jonah Falke (29) was succesvol als frontzanger van de band Villa Zeno en als beeldend kunstenaar, maar kiest gaandeweg voor het schrijverschap. Hij schuwt het niet om zijn eigen leven en dat van de mensen om zich heen in zijn reportages, columns en romans te gebruiken. Hoever gaat hij in zijn ambitie? ‘Mijn vriendin zegt weleens: “Is het weer de Jonah Falke show?” Dat is natuurlijk pijnlijk. Maar ja.’

Het verhaal van Tilburg (documentaire)
Regie: Wout van Aanholt
Het verhaal van Tilburg is een korte documentaire, waarin Wout van Aanholt, die tevens de regisseur is, je meeneemt naar verschillende locaties in Tilburg. Met verhalen over fabrieken en arbeiders krijgen we een kijkje in de historie van Tilburg. Wout is student AV-specialist aan het Koning Willem I College en is al eerder met een film in Bossche Filmers geweest.

Drakenstaal (fictiefilm)
Regie: Chantal de Jong
In 2016 stortte op de markt van Den Bosch een historisch pand in. Zomaar opeens. In de film Drakenstaal komen we er eindelijk achter wat er toen is gebeurd. Een ding is zeker: het was niet de schuld van de makers. De film Drakenstaal is onderdeel van een lespakket van de Bossche Vakschool, waarmee leerlingen van Bossche basisscholen ondergedompeld worden in een spannend avontuur. Want alleen met de hulp van de kinderen kan het mysterie worden opgelost.
Moerasdraak (fictiefilm)
Regie: Ruben Swart
Wanneer Sarah voor een schoolopdracht met haar groepje een documentaire maakt over de bijnaam van 's-Hertogenbosch, Moerasdraak, komt ze al snel een op een mysterieus spoor.
Er zijn vreemde aanwijzingen dat er misschien toch echt iets heeft geleefd om de stad. Door dieper te onderzoeken komen Sarah en de studenten op een dwaalspoor, zo gevaarlijk dat hun levens niet meer zeker zijn. Moerasdraak is een avonturenfilm van Bossche Makelij. Regisseur en Avansdocent Ruben Swart maakte de film samen met een aantal Avans studenten. In Bossche Filmers zien we een aantal korte fragmenten van de film, voorzien van live commentaar van Ruben.