Muziektheater BOT

Muziektheater BOT

Kloek

Muziektheater

Na vele voorstellingen in het Nederlandse en Europese festivalcircuit maakt Muziektheater BOT de zaalvoorstelling Kloek.

Vier kloeke mannen - type ruwe bolster, van wisselende komaf, met een verschillend bouwjaar, uit een ander nest. Er is één ding dat ze met zekerheid delen: moederliefde.

In Kloek geeft de tere mannenziel van BOT zich bloot in een eigentijdse meting met de moederfiguur, of ze nu een liefdevol klankbord of een vervloekte kenau was. BOT laat zich verleiden tot de meest kwetsbare staat van zijn.

De veelkleurige verhouding die een man tot zijn moeder kan hebben krijgt vorm in de kenmerkende BOT-taal met een klinkend decor en nieuwe liedjes die moeder bezingen: van ode tot jammerklacht, van ver voor de geboorte tot ver na het graf; zowel kwetsbaar als stoer en met een flinke dosis humor. BOT werkt voor Kloek samen met tekstschrijver Jibbe Willems en regisseur Moniek Merkx.

Over BOT

Muziektheatergroep BOT heeft vanaf zijn debuut in 2009 een markante eigen taal ontwikkeld. Met een geheel eigen mix van recht-voor-zijn-raap-theater, zelfgemaakt instrumentarium, ongepolijste beeldenpoëzie en een flinke dosis humor maakt BOT kleine liedjes met een groot hart.

BOT schuurt, raakt en beroert en probeert tegen de klippen op hoop te putten uit de worsteling die het leven soms is.

Het gezelschap maakt voorstellingen die te zien zijn op festivals en in zalen in heel Europa, maar ook locatieprojecten op bijzondere plekken in eigen land - zoals op het Oerol Festival. 

Credits

Spel en muziek

Job Van Gorkum, Tomas Postema, Geert Jonkers, Doan Hendriks

Regie

Moniek Merkx

Teksten

Jibbe Willems

Datum di 09-05
Tijd 20:30
Genre Theater, Muziek
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop start 8-5-2023 om 20:30 uur
Bestel tickets