Muziektheater BOT

Muziektheater BOT

Kloek

Muziektheater
Muziektheater BOT

Muziektheater BOT

Kloek

Muziektheater
Muziektheater BOT

Muziektheater BOT

Kloek

Muziektheater
Muziektheater BOT

Muziektheater BOT

Kloek

Muziektheater

Na vele voorstellingen in het Nederlandse en Europese festivalcircuit maakt Muziektheater BOT de zaalvoorstelling Kloek.

Vier kloeke mannen - type ruwe bolster, van wisselende komaf, met een verschillend bouwjaar, uit een ander nest. Er is één ding dat ze met zekerheid delen: moederliefde.

In Kloek geeft de tere mannenziel van BOT zich bloot in een eigentijdse meting met de moederfiguur, of ze nu een liefdevol klankbord of een vervloekte kenau was. BOT laat zich verleiden tot de meest kwetsbare staat van zijn.

De veelkleurige verhouding die een man tot zijn moeder kan hebben krijgt vorm in de kenmerkende BOT-taal met een klinkend decor en nieuwe liedjes die moeder bezingen: van ode tot jammerklacht, van ver voor de geboorte tot ver na het graf; zowel kwetsbaar als stoer en met een flinke dosis humor. 

BOT werkt voor Kloek samen met tekstschrijver Jibbe Willems en regisseur Moniek Merkx.

NRC publiceerde een mooi voorverhaal over Kloek: “Met de zelf vervaardigde instrumenten maakt BOT dampende, jazzy ketelmuziek en liedjes waar Tom Waits zich niet voor zou schamen. Elke voorstelling is een feestje.”  en "Van een strijkplank als basgitaar tot aan ruitenwissers met keukengerei: de zelfgemaakte instrumenten en machinerieën van muziektheatergroep BOT zien er fantastisch uit. Zoals gebruikelijk hebben ze een indrukwekkende verzameling functionele kunstwerken gebouwd."  

Het hele artikel is hier terug te lezen.
 

“Wie bekend is met het universum van muziektheatergroep BOT, weet dat in alles een instrument schuilt. Bij het liefdevolle ‘Kloek’ kom je ogen en oren tekort.”

NRC

Over BOT

Muziektheater BOT bestaat uit Job van Gorkum, Tomas Postema, Doan Hendriks en Geert Jonkers. De groep heeft vanaf zijn debuut in 2009 een markante eigen taal ontwikkeld van ongepolijste beeldenpoëzie, recht-voor-zijn-raap-theater met zelfgemaakt instrumentarium en kleine liedjes met een groot hart. BOT schuurt, raakt en roert zijn publiek.

BOT omhelst de breekbaarheid van de mens: de slag in het wiel en de kras op de ziel horen nu een-maal bij het leven. Voor BOT is imperfectie een bron van schoonheid en compassie. BOT geeft een tegenkleur aan de maakbare samenleving, rauw en ongepolijst. Het maken en ontvouwen van de theatrale werkelijkheid is een essentieel onderdeel van het werk: geen verborgen trukendoos of gladgestreken verhaaltjes, maar belevenissen die het publiek voelt en ervaart.

BOT heeft zijn wortels in het beeldend theater en de kinetische kunst, en combineert dat met een breed scala aan muzikale stijlen en een stevige dosis humor. BOT is te zien op festivals door heel Nederland en Europa met tourvoorstellingen voor een zeer divers publiek. Met de serie Het Geluid Van speelt BOT unieke voorstellingsreeksen op locatie, waarbij de plek zowel de muze als het podium is. Daarnaast zijn er incidentele samenwerkingen met verwante groepen, en heeft BOT een actieve rol in kunsteducatie.

Credits

Spel en muziek

Job Van Gorkum, Tomas Postema, Geert Jonkers, Doan Hendriks

Regie

Moniek Merkx

Teksten

Jibbe Willems

Datum di 09-05
Tijd 20:30
Genre Theater, Muziek
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 8-5-2023 om 20:30 uur
Bestel tickets