Buitenbios 2024 / Joan Baez: I am a Noise

Joan Baez

In lijn met Gabriel García Márquez’ motto “iedereen heeft drie levens: een publiek, een privaat en een geheim”, onthult deze documentaire veel over folkzangeres en activist Joan Baez. 

Haar bliksemsnelle doorbraak op achttienjarige leeftijd in 1959, haar hartverscheurende romance met een jonge Bob Dylan, haar betrokkenheid bij de burgerrechtenbeweging – inclusief een memorabel optreden bij de “I Have A Dream” speech van Martin Luther King – en haar strijd tegen de Vietnamoorlog. Ook de onverwerkte periodes uit haar leven en onbekende schaduwkanten komen aan bod, zoals haar levenslange emotionele strijd, mentale instabiliteit en het uiteenvallen van het harmonieuze beeld van haar gezin.

Dit rauwe en intieme portret is geen conventionele biografische documentaire en ook geen traditionele concertfilm. Het verhaal van de legendarische folkzangeres en activiste, springt heen en weer in de tijd, terwijl we Joan volgen op haar afscheidstournee door Amerika en Europa. De film duikt in pas ontdekte homevideo’s, dagboeken, kunstwerken, en geluidsopnames waaronder die van therapiesessies. 

Persoonlijke onthullingen en prachtige beelden.

de Volkskrant

Geen maagd Maria maar hip en groovy.

NRC

Goed om te weten

- De film gaat altijd door! Als het regent verhuizen we naar binnen.
- Bestel aan de bar een koeltas met je favoriete drankjes. Handig, want er zit geen pauze in de film. Eigen consumpties zijn niet toegestaan.
- Voor de beste filmervaring krijg je een koptelefoon, die zijn makkelijk in te stellen naar jouw wensen

Alle info

Buitenbios

De hele zomer lang draaien we de nieuwste films en fijnste klassiekers op onze binnenplaats. Zak als de zon ondergaat onderuit met een fris wijntje of koud biertje en zet een draadloze koptelefoon op voor de beste filmervaring.

Bekijk het programma
Buitenbios

Regie

Karen O'Connor, Miri Navasky, Maeve O'Boyle

Cast

N.v.t.

Genre

Documentaire

Land

VS

Gesproken taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Tijdsduur

113 min.

Kijkwijzer

AL

Datum vr 02-08
Tijd 21:45 tot 23:55
Prijs € 12,00 Normaal
€ 11,00 Supporter
€ 8,50 Student
Zaal Buitenserre
Bestel tickets

Meer Buitenbios

Kies een taal