Cesária Évora (première)

Ana Sofia Fonseca

Film

Wereldberoemde performer Cesária Évora in een nieuwe en intieme documentaire. 

Met nooit eerder vertoonde beelden en inzichten in het leven van de zanger, volgt de film de strijd en het succes van de Barefoot Diva. Haar stem bracht haar van armoede naar sterrendom, maar haar enige droom was om vrij te zijn.

Uit het liefdevolle portret van Ana Sofia Fonseca komt een beeld naar voren van een zangeres die, onder andere door blootsvoets op te treden, nooit haar arme afkomst vergat. Évora belandde als tienjarig kind in een weeshuis, omdat haar moeder na de dood van haar man geen zes kinderen kon (op)voeden. Ze liep er na een paar jaar weg en werd cafézangeres. Dat rauwe leven veranderde toen zij op haar vijftigste een wereldster werd.

Bijzonder is dat de roem haar niet veranderde. Cesária Évora schetst met archiefbeelden, concertopnamen, interviews en beelden van Kaapverdië een beeld van een vrouw die altijd zichzelf bleef en nooit haar onafhankelijkheid opgaf. Maar ook een vrouw die door haar loodzware jeugd getekend was. 'Ik geloof niet in dromen', zegt ze als een interviewer haar vraagt naar haar grootste droom: 'Vraag me iets anders!'

In de pers

'Bijzonder liefdevolle en goudeerlijke portret'

de Volkskrant

'Unieke persoonlijkheid wordt mooi belicht via archiefbeelden en voice overs'

NRC

Regie Ana Sofia Fonseca
Cast Cesária Évora
Genre Documentaire
Land Portugal
Gesproken taal Portugees, Engels, Frans, Creools
Ondertiteling
Tijdsduur 95 minuten
Kijkwijzer
Datum wo 07-06
Tijd 13:30 - 15:05
Genre Film
Prijs € 11,50 Normaal
€ 10,50 Supporter
€ 8,00 Student
Bestel tickets