Charcoal

Carolina Markowicz

Film

De Braziliaanse Irene kiest voor een radicale side hustle: ze vervangt haar oude vader met een Argentijnse misdadiger die zich tegen een financiële vergoeding verborgen houdt in haar huis.

Op het platteland van Brazilië houdt Irene haar gezin zo goed mogelijk bij elkaar. Haar echtgenoot Jairo verdient geld met het stoken van houtskool. Maar als hij zonder werk zit, geeft hij het weinige dat hij heeft uit aan drank. De negenjarige zoon van het stel, Jean is een lieve jongen die een slaapkamer deelt met zijn bedlegerige grootvader Firmino, die een beroerte heeft gehad en niet meer kan lopen, praten of ademen zonder extra zuurstof.

Op een dag verschijnt er in plaats van de gebruikelijke wijkverpleegster die de zuurstoftank van Firmino komt vervangen, een gezondheidswerker genaamd Juracy. Juracy maakt meteen de balans op van het gezin en de last die vooral Irene draagt. Ze doet een bescheiden voorstel: waarom zou je de arme, oude Firmino niet 'vervangen' door iemand die het gezin financieel kan helpen? Met andere woorden, ze stelt voor de oude man te euthanaseren en vervolgens een speciaal soort huurder in huis te nemen: een Argentijnse misdadiger genaamd Miguel die zijn eigen dood in scène heeft gezet en een tijdje onder de radar moet blijven. Op subtiele manier stort de nieuwkomer het gezin in volledige chaos.

Een bijzonder debuut.

VPRO Cinema

'Between black comedy and agonising suspense'

The Guardian

'Heerlijk komische vondsten'

Filmkrant

Food & Film | €24

Bij het Food & Film arrangement heb je de keuze uit alle hoofdgerechten van onze avondkaart én een filmkaartje voor maar € 24 (bij films langer dan 130 minuten € 25).

Bestel onderaan de pagina je combi-ticket.

Kom je eten voordat de film begint? Dan adviseren we je om minimaal 1 uur voor aanvang van de film aan te schuiven in het restaurant.

Meer informatie
Food & Film | €24

Regie Carolina Markowicz
Cast César Bordón, Maeve Jinkins, Rômulo Braga
Genre Drama
Land Brazilië
Gesproken taal Portugees, Spaans
Ondertiteling

Nederlands

Tijdsduur 107 minuten
Kijkwijzer
Datum di 21-05
Tijd 19:00 tot 20:50
Prijs € 7,00 Normaal
€ 6,00 Supporter
€ 6,00 Student
Zaal Filmzaal 4
Bestel tickets
Datum di 21-05
Tijd 19:00
Prijs € 24,00 Food & Film
Bestel combi-ticket
Datum wo 22-05
Tijd 13:30 tot 15:20
Prijs € 12,00 Normaal
€ 11,00 Supporter
€ 8,50 Student
Zaal Filmzaal 4
Bestel tickets

Ook interessant voor jou