Circus Treurdier

Circus Treurdier

BAAAAA

een voorstelling over blaten
Bejubeld Muziektheater
Circus Treurdier

Circus Treurdier

BAAAAA

een voorstelling over blaten
Bejubeld Muziektheater
Circus Treurdier

Circus Treurdier

BAAAAA

een voorstelling over blaten
Bejubeld Muziektheater
Circus Treurdier

Circus Treurdier

BAAAAA

een voorstelling over blaten
Bejubeld Muziektheater

De eigenzinnige muziektheatermakers van Circus Treurdier zijn terug in het theater met de bejubelde voorstelling BAAAAAA. Virtuoos muziektheater over de balans tussen jezelf overschreeuwen en jezelf laten ondersneeuwen. 

BAAAAAA is een muzikale en bitter-komische voorstelling over een bescheiden mens in een zeer mondige wereld. Over blaaskaken en binnenvetters, roeptoeters en muurbloempjes. Met een goedgebekt koor, praatgrage personages en een buitengewoon moeizame manier van communiceren. 

De extreem bescheiden hoofdpersoon Guido van Veen is een achtergrondfiguur. Hij voelt zich niet geroepen om te roepen en blijft liever zwijgzaam aan de zijlijn staan. 

Guido wordt omringd door luidruchtige types die er steeds weer met de hoofdprijs vandoor gaan. Zoals de zeer aanwezige John, die zichzelf graag hoort praten, over ieder onderwerp een uitgesproken mening heeft en daarmee vrouwen en mannen om zijn vinger windt. Overtuigd van zijn eigen bescheidenheid wacht Guido op de dag dat zijn superieure levenshouding beloond zal worden. Lukt het Guido om zijn aartsrivaal af te troeven en er met de vrouw van zijn leven vandoor te gaan? 

Bent u ook zo’n bescheiden snuiter? Iemand die zich niet graag opdringt en liever in de luwte blijft? Wordt u links en rechts ingehaald door schreeuwlelijken die eigenlijk niets kunnen, maar het dankzij hun grote mond toch ver schoppen? 

Of bent u juist geboren voor de voorgrond? Zo’n van nature aanwezige blaat-aap, die nooit een blad voor de mond neemt? Dan is BAAAAAA iets voor u!

‘een ingenieus spiegelpaleis: vernuftig en verrassend, en even scherpzinnig als hilarisch.’

de Volkskrant

“…reeks hilarische gedachte-experimenten […] rondom een fantastische Jan-Paul Buijs, die als Guido zijn kwelling met verwrongen mimieken en fysieke pijn vormgeeft.’

NRC

‘Geestige outcasttragedie excelleert in muzikaliteit.’ [...] ‘In twee verpletterende a capella-stukken brengt BAAAAAA al de beslommeringen over eenzaamheid en geborgenheid compact bij elkaar, en installeert het de diepere emotionele lading ...’

Theaterkrant

BAAAAAA maakte deel uit van de Officiële Juryselectie 2022 en Jan-Paul Buijs pakte een nominatie voor de Louis d’Or. Slotlied ‘Goddank’ is genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2022 voor beste theaterlied.

Nederlandse Toneeljury 2022 over BAAAAAA:
'BAAAAAA van Circus Treurdier is een intelligent en hilarisch portret van hardnekkige groepsdynamica. Met smeuïg, onbeschaamd spel toont de vijfkoppige cast de meest walgelijke verschijningsvorm van de mens. De spelers boren bovendien een omvangrijk muzikaal spectrum aan: van vervreemdende klankharmonieën op het schooltoneel tot meerstemmige liedjes die ontroeren.’

Over de nominatie van Jan-Paul Buijs voor de Louis d’Or 2022:
“Buijs speelt Guido op momenten onuitstaanbaar hautain, beklagenswaardig en dan ineens ontroerend. In de manier waarop hij ruimte opeist en verfoeit, en daarmee zowel zijn medespelers als publiek bedient én bedondert, toont Buijs zich in BAAAAAA een van de grootste komische talenten van dit moment. Zelden was het zo onduidelijk of je nu moet lachen of moet huilen, als tijdens het bekijken van deze Guido.”

Circus Treurdier

Circus Treurdier is een Amsterdams makers-collectief, dat naast muziektheater ook televisie- en filmproducties maakt, zoals de VPRO televisieserie TreurTeeVee (twee nominaties voor een Gouden Kalf 2020). Het gezelschap staat voor absurd, filosofisch en muzikaal theater (of film) met een maatschappijkritische ondertoon en een flinke dosis (bittere) humor. 

Datum vr 12-04
Tijd 20:30
Genre Theater
Prijs € 21,00 Normaal
€ 19,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 11-4-2024 om 20:30 uur
Bestel tickets
Datum za 13-04
Tijd 20:30
Genre Theater
Prijs € 21,00 Normaal
€ 19,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 12-4-2024 om 20:30 uur
Bestel tickets

Tekst en muziek

Jan-Paul Buijs, Ellen Parren, Peter van Rooijen

Spel en zang

Jan-Paul Buijs, Peter van Rooijen, Sophie Höppener, Roos van Erkel,

Sam van Hulst

Composities en arrangementen

Arthur Wagenaar

Decor

Janne Sterke

Kostuums

Nedda Nagel

Eindregie

Titus Tiel Groenestege

Foto

Hans Boddeke

Scenefoto's

Bowie Verschuuren