Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Club Gewalt präsentiert Herr Hamsterfleisch

Die Hexe

Performance Theater Muzikaal GOTH

Club Gewalt präsentiert Herr Hamsterfleisch

Die Hexe

Performance Theater Muzikaal GOTH

Club Gewalt präsentiert Herr Hamsterfleisch

Die Hexe

Performance Theater Muzikaal GOTH

Club Gewalt präsentiert Herr Hamsterfleisch

Die Hexe

Performance Theater Muzikaal GOTH

In een muzikaal ritueel met meedogenloze synths en inktzwarte bassen, transformeert Herr Hamsterfleisch in het archetype van de heks. Een ode aan de vrouw die moeilijk is om van te houden. En een ode aan het belang van boos zijn. Een reminder aan de noodzaak om eeuwig te blijven vechten voor zoiets schijnbaar vanzelfsprekends als fucking mensenrechten. 

Die Hexe. De oude vrouw. De alleenstaande vrouw. De onaantrekkelijke vrouw. De ongehoorzame vrouw. De vrouw die paddenstoelen plukt en kruiden drinkt. De vrouw die leeft met de maan. De vrouw die haar benen spreidt voor Satan. De vrouw die kinderen eet. Tussen 1450 en 1750 zijn er naar schatting tussen 30.000 – 60.000 vrouwen geëxecuteerd wegens de aanklacht van hekserij. Een systematische massamoord uit angst voor wat buiten de patriarchale norm valt, waar vandaag de dag nog lacherig over wordt gedaan. Het is tijd om ons hier, met terugwerkende kracht, eens flink boos over te maken. 

Herr Hamsterfleisch is een radicaal eco-feministisch alter ego van muziek- en performance collectief Club Gewalt, met clublid Loulou als virtuoze frontvrouw. Ooit geïnspireerd door Nina Hagen, maken ze songs volgens het mantra: Weiblich, Laut und Gross. Dat wil zeggen, allemaal in het Hamster-Deutsch en met veel lawaai. Dus kom, en vergeet je oordoppen niet.


Deze voorstelling presenteren we samen met het Design Museum Den Bosch, in het kader van de tentoonstelling GOTH - Designing Darkness 

Herr Hamsterfleisch

Ooit geïnspireerd door Nina Hagen, brengt Herr Hamsterfleisch een ode aan de vrouw, bodypositivity en het belang van je stem verheffen. Thema’s als feminisme, queerness en activisme liggen ten grondslag aan de songteksten en aan de performance van de band: Weiblich, Laut und Gross. De act is een poging om een alternatief, queer narratief ten gehore te brengen, door het dominante verhaal met veel geweld omver te blazen. Herr Hamsterfleisch probeert ten alle tijden uit de bestaande hokjes te treden. Dat doen ze met absurd-activistische songteksten en groteske performances. In de zomer van 2018 maakte Herr Hamsterfleisch het eerste theatrale concert Wir Sind Amazone, dat o.a. speelde in een eigen tent op Theaterfestival Boulevard, Welcome to the Village, Rotterdam Pride, Down The Rabbit Hole en in de Volksbühne in Berlijn.

Datum za 05-03
Tijd 20:30 - 21:30
Genre Theater
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

Concept

Club Gewalt

Performers

Loulou Hameleers, Gerty Van de Perre, Anne van de Wetering, Robbert Klein en Amir Vahdi

Kostuums

Esmée Kulik

Techniek

Joris van Oosterhout