Club Guy & Roni invites | Cecilia Moisio

Adi(c)sco

Opzwepend Extravagant

ADI(C)SCO is een schijnbaar oneindige danstrip op zoek naar de roes, naar alsmaar doorgaan en daarin jezelf verliezen: ofwel verslaving.

De voorstelling ademt dan ook de sfeer van de disco-era, waarin de clubscene en ook clubdrugs populair werden. ADI(C)SCO is een feest dat uit de hand loopt en nooit eindigt. Met jaren ’70-esthetiek, extravagante personages en opzwepende beats. Cecilia wil met deze voorstelling de taboes en schaamte rondom verslaving aankaarten. Moisio zelf groeide op met een alcoholistische vader en heeft dus daarom een sterke persoonlijke motivatie om deze thematiek bespreekbaar maken.

Voorprogramma: Both worlds, Sarah Janneh live

The art of ADI(C)SCO

Cecilia Moisio | Sarah Jenneh

Cecilia Moisio is gefascineerd door de onbewuste gedragspatronen die voortkomen uit de verwachtingen waaraan we moeten voldoen en de sociale normen die ons worden opgelegd. Als zelfbenoemd ‘psychologisch activist’ is ze altijd op zoek naar wat er achter onze motieven, emoties en gedrag schuilt en wil ze haar publiek confronteren met onuitgesproken taboes. Met haar performances legt ze zorgvuldig opgebouwde facades bloot. Moisio doet dat in een uitgesproken interdisciplinaire vorm die ergens tussen theater, dans en performancekunst ligt. Haar voorstellingen zijn dynamisch, vol rauwe emoties, humor en een zuivere, beheerste choreografie.

Actrice en zangeres Sarah Janneh is sinds 2021 als vast ensemble lid verbonden aan NITE (Nationaal interdisciplinair theater ensemble) Ze speelde in de NITE-voorstelling Before/After, de voorstellingen Witch Hunt en Exit Macbeth en was te zien in Yara’s Wedding. Naast haar toneelwerk is Sarah regelmatig te zien in films en op televisie, bijvoorbeeld in Het Klokhuis, Anne +, Soof 3 en was ze te zien als kandidaat in het programma Wie is de Mol?. In de grote interdisciplinaire voorstellingen van NITE hebben we Janneh al kunnen horen zingen. Voor Club Guy & Roni invites maakt zij nu haar eerste solo liedjes-programma: Both worlds. Een muzikale zoektocht naar haar wortels.

Club Guy & Roni Invites

In het jaarlijks terugkerende Club Guy & Roni Invites nodigt internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni een veel belovende maker uit. Het gaat om getalenteerde makers met wie zij een grote verwantschap voelen en graag aan een groter publiek presenteren. Met Club Guy & Roni Invites zet de nieuwe generatie dansmakers zich op de kaart met rake, urgente, interdisciplinaire en onontkoombare voorstellingen. Na Kwame Asafo-Adjei, Dunja Jocic, Lunatics & Poets en Mohamed Yusuf Boss is het de beurt aan de Finse choreograaf Cecilia Moisio en zangeres en actrice Sarah Janneh.

Regie en choreografie

Ceclia Moisio

Tekst

Aska Hayakawa

Cast

Bien De Moor, Rosie Reith, Jésula Toussaint Visser, Club Guy and Roni’s Poetic Disasters Club (junior company)

Voorprogramma

Soul Nerve: Sarah Janneh live

Zang: Sarah Janneh

Datum wo 29-05
Tijd 20:15 tot 21:30
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 28-5-2024 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets
17632
17633
17634
17637