Club Lam

Club Lam

Rubens Meisjes

Young Blood Feministisch Activitsme Studententip
Club Lam

Club Lam

Rubens Meisjes

Young Blood Feministisch Activitsme Studententip
Club Lam

Club Lam

Rubens Meisjes

Young Blood Feministisch Activitsme Studententip
Club Lam

Club Lam

Rubens Meisjes

Young Blood Feministisch Activitsme Studententip

Club Lam is terug! Na een succesvolle avond Lolita in onze kleine zaal, komt Club Lam in februari terug met hun nieuwe voorstelling Rubens Meisjes.

In Rubens Meisjes, de nieuwste voorstelling van Club Lam, wachten drie twistende naaktmodellen om geportretteerd te worden. Het vierde model, Suada, laat echter op zich wachten. Wanneer de vrouwen na verloop van tijd de gruwelijke reden van haar afwezigheid ontdekken, maakt de onenigheid tussen hen ruimte voor toenadering.

Rubens Meisjes stelt de esthetiek van het feminiene aan de kaak en onderzoekt de rol van kunst in de objectivering van het vrouwenlichaam. Een geheel nieuw toneelstuk over vergeten muzes, niet erkende kunstenaressen en hedendaagse schoonheidsidealen.

Rubens Meisjes bulkt van origineel, scherp en hilarisch commentaar op eigentijdse fenomenen

de Volkskrant

Club Lam

Club Lam is een all female collective dat in 2018 werd opgericht door de toen net afgestudeerde Marloes IJpelaar (#Tagged en ANNE+, Dood Paard en Toneelgroep Maastricht), Ella Kamerbeek (Het F Woord, De Roze Bril en Safe Space) en Ayla Çekin Satijn (Netflix series ANNE+, Dirty Lines, Deep Shit en de kortfilm Beş). De oprichting kwam voort uit een absolute noodzaak: het gebrek aan diverse vrouwenrollen en een vrouwelijk perspectief in de cultuurindustrie. Dat Club Lam een politieke agenda heeft, wordt niet onder stoelen of banken gestoken. De drie jonge actrices representeren een generatie die op de barricades staat wat betreft vrouwenemancipatie, lhbtq+ rechten, klimaatactivisme en anti-racisme. Deze intersectionele strijd voeren ze zowel op het toneel, televisie en via hun inmiddels omvangrijke community op Instagram. 

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood

Het jonge collectief Club Lam -met drie jonge actrices als basis- presenteert dit seizoen hun tweede avondvullende voorstelling. Het is fris, het schuurt en biedt een interessante kijk op hedendaagse thema's zoals het vrouwelijk schoonheidsideaal. Echt Young Blood dus!

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij. 

Ja, vertel me meer over die pas!

Spel Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek, Ayla Çekin Satijn
Tekst

Marloes IJpelaar

Beeldregie

Deniz Campinar

Spelcoach Ellen Goemans
Campagnebeeld Vivian Camphuijsen, Julia Suyker, Dian Beekhuis
Vormgeving PR Renee Mes
Kostuum Julia Suyker
Scènefotografie
Henk van den Hurk
Datum za 11-02
Tijd 20:15 - 21:15
Genre Theater
Prijs € 17,00 Normaal
€ 15,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 10-2-2023 om 20:15 uur

Ook interessant voor jou