Club Lam

Club Lam

Rubens Meisjes

Theater Jonge makers Studententip

Club Lam is terug! Na een succesvolle avond Lolita in onze kleine zaal, komt Club Lam in februari terug met hun nieuwe voorstelling Rubens Meisjes.

In Rubens Meisjes zien we de vrouwen uit het werk van Peter Paul Rubens tot leven komen. Een cosmetisch chirurg, een cliniclown en een biodynamische tuinarchitect komen op een bloedhete dag samen om te poseren in een weelderige bloementuin.

Met hun volle boezems en vlezige lijven worden twee van de drie als topmodellen beschouwd, maar wanneer zich daar een dun scharminkel bijvoegt, roept dat wat vragen bij de vrouwen op. Ondanks hun verschillende verschijningen worstelen de drie vrouwen met dezelfde mannelijke blik die hun lichamen vervormt en objectiveert op het canvas. Wanneer het keurslijf te strak blijkt te zitten voor de vrouwen, breken ze letterlijk uit het schilderij en dwingen ze elkaar op zoek te gaan naar hun eigen waarheid.

Club Lam

Club Lam is een all female collective dat in 2018 werd opgericht door de toen net afgestudeerde Marloes IJpelaar (#Tagged en ANNE+, Dood Paard en Toneelgroep Maastricht), Ella Kamerbeek (Het F Woord, De Roze Bril en Safe Space) en Ayla Çekin Satijn (Netflix series ANNE+, Dirty Lines, Deep Shit en de kortfilm Beş). De oprichting kwam voort uit een absolute noodzaak: het gebrek aan diverse vrouwenrollen en een vrouwelijk perspectief in de cultuurindustrie. Dat Club Lam een politieke agenda heeft, wordt niet onder stoelen of banken gestoken. De drie jonge actrices representeren een generatie die op de barricades staat wat betreft vrouwenemancipatie, lhbtq+ rechten, klimaatactivisme en anti-racisme. Deze intersectionele strijd voeren ze zowel op het toneel, televisie en via hun inmiddels omvangrijke community op Instagram. 

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood

Het jonge collectief Club Lam -met drie jonge actrices als basis- presenteert dit seizoen hun tweede avondvullende voorstelling. Het is fris, het schuurt en biedt een interessante kijk op hedendaagse thema's zoals het vrouwelijk schoonheidsideaal. Echt Young Blood dus!

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij. 

Ja, vertel me meer over die pas!

Spel

Ayla Çekin Satijn, Ella Kamerbeek, Marloes IJpelaar

Tekst

Marloes IJpelaar

Beeldregie

Deniz Campinar

Coproducenten

Toon Hermans Theater en Via Zuid

Datum za 11-02
Tijd 20:15
Genre Theater
Prijs € 17,00 Normaal
€ 15,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop start 10-2-2023 om 20:15 uur
Bestel tickets