Collectief Het Paradijs

Collectief Het Paradijs

Hard Cut Paradise

Beeldend Fysiek Absurd Young Blood
Collectief Het Paradijs

Collectief Het Paradijs

Hard Cut Paradise

Beeldend Fysiek Absurd Young Blood
Collectief Het Paradijs

Collectief Het Paradijs

Hard Cut Paradise

Beeldend Fysiek Absurd Young Blood

Hard Cut Paradise is een fysieke beeldenstorm: een aaneenschakeling van controversiële gedachtes, troostende beelden, een absurde verbeelding van de menselijke geschiedenis waarin Collectief Het Paradijs zich afvraagt wat nu eigenlijk beschaafd is.

Meer dan tweeduizend jaar geleden schreef men verhalen op waar we ons vandaag de dag nog aan vast klampen. Toen Eva de appel van de boom plukte ontstond er kennis van goed en kwaad en begonnen we ons te schamen voor onze naaktheid. Sinds de industriële revolutie is economische groei het heilige ideaal geweest, kapitalisme en consumentisme doken op en in 1885 besloten de grootmachten van Europa Afrika met potlood en liniaal op te delen. 

Het zijn deze grote veranderingen geweest waar we vandaag de dag onze beschaving op baseren. Maar hoe beschaafd zijn we eigenlijk? En wat leren we van de beschavingen voor ons? Wanneer de ene beschaving afbrokkelt lijkt de ander zich al aan te dienen en bouwen we zo snel mogelijk iets nieuws op zonder stil te staan bij de brokstukken van het verleden. We zijn dagelijks bezig met onze toekomst: we proberen rampen te voorkomen, te emanciperen en te kiezen welke mensen de wereld draaiende moeten houden. Maar als we kritisch naar ons geschiedenis kijken, kunnen we dan opgelucht ademhalen met het besef dat het stukken beter gaat of zijn we compleet verdwaald geraakt en is onze beschaving toch slechts een dun laagje vernis? 

Collectief Het Paradijs creëert een plek waar de ruimte continue zal transformeren, door hen die zich de beschaafden noemen. 

Collectief Het Paradijs

Sinds 2018 bestaat Collectief Het Paradijs, als afstudeerklas van de mime-opleiding. Ze bestormde direct het podiumveld met de spraakmakende voorstelling Paradijsvertraging en hebben sindsdien non-stop verder gebouwd. Het Collectief maakte voorstellingen zoals Vormen Van Opdringerigheid (part one), Reis naar Mars, Vormen Van Opdringerigheid (de Theaterversie), en Descend into the Grave

In het voorjaar van 2022 zijn ze een nieuwe weg in geslagen waarbij Luuk Weers, Vincent van Woerkom en Ivar Schutte als artistieke kern, bijgestaan door productieleider Floor Öffner en zakelijk leider Christiaan Uytdehaage samen het nieuwe Paradijs vormen. Ze maken rauw werk, dat op een beeldende, fysiek energetische manier de tijdgeest bevraagt en daarmee het publiek meedogenloos om de oren slaat. Collectief Het Paradijs is gevestigd in Zaandam, binnen het maakhuis Het Motorblok. 

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood. Jonge makers die in deze samenstelling nu hun tweede avondvullende programma maken: perfect bij dit label! 

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas!

Idee en concept

Collectief Het Paradijs

Regie

Vincent van Woerkom

Spel

Luuk Weers, Ivar Schutte en anderen

Datum do 04-04
Tijd 20:15
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 3-4-2024 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets

Ook interessant voor jou