Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Conny Janssen Danst

DANSLOKAAL 9

Conny Janssen Danst

DANSLOKAAL 9

DANSLOKAAL is het jaarlijks terugkerende talentontwikkelingsproject van Conny Janssen Danst, waarbij talentvolle makers uitgenodigd worden om nieuw werk te ontwikkelen met de dansers van het Rotterdamse gezelschap. Artistiek leider Conny Janssen, een van de meest toonaangevende choreografen in Nederland en fijne vaste bespeler in de Verkadefabriek, selecteert voor elke nieuwe editie een bijzondere verscheidenheid aan talent.

In DANSLOKAAL 9 zijn dat Ian Yves Ancheta (Dansateliers), Astrid Boons (Korzo) en Rhys Dennis en Waddah Sinada met hun werk Fubunation (Conny Janssen Danst). Deze vier jonge, aanstormende choreografen krijgen de kans om binnen de professionele context van het gezelschap te werken aan de ontwikkeling van hun eigen signatuur. Het resultaat is een verrassende avond dans met drie nieuwe werken, gemaakt voor én met de dansers van Conny Janssen Danst.

IAN YVES ANCHETA
Ian creëert als maker vanuit humor en speelsheid. In zijn verkenningen probeert hij momenten te vinden waarop het verborgene zich openbaart, wanneer iets eenvoudigs ineens complex wordt en wat onbeduidend leek betekenis krijgt. 'Ian weet menselijk gedrag op een gevoelige en speelse manier te spiegelen' - Merel Heering, dramaturg bij Dansateliers.

ASTRID BOONS
'Astrid Boons heeft als geen ander oog voor wat er speelt bij haar performers en maakt dat tot onderdeel van haar werk. haar dans graaft diep naar wat er in het lichaam zelf gebeurt. Dat geeft haar werk een voelbare onontkoombare intensiteit' - Gemma Jelier, artistiek directeur Korzo.

RHYS DENNIS EN WADDAH SINADA
Rhys Dennis en Waddah Sinada werken vanuit hun culturele achtergrond, gedreven door de menselijke ervaring. Ze combineren moderne dans met invloeden van hiphop en Afrikaanse dansstijlen. 'Ik ben nieuwsgierig naar hun samenwerking met onze dansers Juist in het samenbrengen van het niet vanzelfsprekende ligt de kans elkaars wereld te verkennen' - Conny Janssen. Het nieuwe werk Fubunation is het resultaat van de Conny Janssen Danst Partner Award die het Londonse duo won tijdens Rotterdam International Duet Choreography Competition 2019.

Credits

Choreografie

Ian Yves Ancheta, Astrid Boons, Rhys Dennis en Waddah Sinada

Dans

Ovidi Álvarez Ferré, Yanaika Holle, Maud Huizing, Martijn Kappers, Hiro Murata, Mariko Shimoda, Toon Theunissen, Remy Tilburg, Sophie Tukker, Carmine Vigliotti, Liza Wallerbosch, Sarah Zechut
 

Coaching

Conny Janssen, Kristin de Groot, Merel Heering, Eva Martinez

Datum do 07-10
Tijd 20:15 - 22:15
Genre Dans
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporterpas
Bestel tickets
Datum vr 08-10
Tijd 20:15 - 22:15
Genre Dans
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporterpas
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren