Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Conny Janssen Danst

HOME

Conny Janssen Danst

HOME

Conny Janssen Danst

HOME

Conny Janssen Danst

HOME

Conny Janssen Danst brengt HOME terug op de planken. Na een onvolledige tournee in coronatijd, komt een van onze favoriete dansgezelschappen met HOME alsnog naar de Verkadefabriek. Een dansvoorstelling over het gevoel van gemeenschap, een gevoel van thuishoren, over mensen van een andere afkomst met verschillende smaken en voorkeuren.

HOME stelt de vraag wat ‘thuis’, een huis, betekent. Het is meer dan stenen, meer dan een fysieke ruimte. Waarbij ben je thuis, wat maakt dat je je thuis voelt? Waartoe behoor je? Een leidende gedachte is: ‘Als je mijn wortels ontkent, dan ontken je mij.’ HOME gaat over het gevoel van gemeenschap, een gevoel van ‘belonging’, over mensen van diverse afkomst met verschillende smaken en voorkeuren.

Zoals vaker in mijn werk, gaat HOME over de mens in relatie tot de ander en hoe we ons verhouden tot die ander. Ik denk dat we zijn wie we zijn door, met, ondanks en dankzij die ander. Dat heeft zowel een persoonlijke als een sociale kant.” - Conny Janssen

Livemuziek
Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dertien dansers - jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen voor HOME met livemuziek en speciaal voor de voorstelling gecomponeerd werk van soundscape artist Michel Banabila en cellist Maarten Vos.

Moderne dans
Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op nationale en internationale festivals. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent. Zowel jonge dansers als jonge dansmakers krijgen de kans zich binnen de professionele omgeving van het gezelschap te ontwikkelen. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.

In de pers

‘...een intens troostrijke ervaring in een verwarrende tijd.’

Volkskrant

‘...fascinerend door de subtiliteit waarmee zij alle individuen tegelijkertijd laat schitteren binnen het geheel. […] De aandacht voor detail in Home is bewonderenswaardig en verrijkt de bewegingstaal. Die helderheid is een grote kracht.’

Theaterkrant

Uit al haar choreografieën spreekt mededogen voor de kwetsbare mens die in de chaos van het leven zoekt naar ankers, naar een plaats om veilig zichzelf te kunnen zijn, mét anderen.’

NRC
Datum do 17-02
Tijd 20:30 - 22:01
Genre Dans
Prijs € 23,00 Normaal
€ 21,00 Supporterpas
Bestel tickets
Datum vr 18-02
Tijd 20:30 - 22:01
Genre Dans
Prijs € 23,00 Normaal
€ 21,00 Supporterpas
Bestel tickets
Datum za 19-02
Tijd 20:30 - 22:01
Genre Dans
Prijs € 23,00 Normaal
€ 21,00 Supporterpas
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

Credits

Choreografie

Conny Janssen

Dans

Adi Amit, Maud Huizing, Tu Hoang, Yanaika Holle, Hiro Murata, Martijn Kappers, Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Liza Wallerbosch e.a.

Muziek - compositie

Michel Banabila & Maarten Vos

Muziek - live uitvoering

Maarten Vos

Toneelbeeld

Thomas Rupert

Lichtontwerp

Remko van Wely

Kostuumontwerp

Babette van den Berg

Dramaturgie

Judith Wendel