Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Dag van de Korte Film

Film Filmspecial

Helaas gaat De Dag van de Korte Film wegens de nieuwe coronamaatregelen niet door. We zijn op zoek naar een nieuwe dag, eentje die minder kort is.

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we De Dag van de Korte Film. Met een  speciaal samengesteld filmprogramma wordt je getrakteerd op de beste korte films van eigen bodem.

Zoals Gouden Kalfwinnaar Pantser, een korte thriller van Jan Verdijk die knap inspeelt op de actualiteit. En Watamula van Kevin Osepa, een magisch-realistische tocht over het eiland Curaçao. Filmmaker en beeldend kunstenaar Osepa werd geselecteerd als Talent En Route op het Nederlands Film Festival 2021. Een talent om in de gaten te houden dus! ​​​​

De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Ook is het dé plek waar jong filmtalent zich als eerste aandient. Toch krijgt de korte film vaak weinig tijd op het witte doek. Om in Europa meer aandacht te geven aan korte films vieren we al een paar jaar De Dag van de Korte Film.

Lengte programma: 88’ | Engels ondertiteld

Bekijk het programma

A Remark You Made

Als Amy haar vriend Joshua vraagt om de hoofdrol te spelen in haar film over racisme, gaat ze voorbij aan de gevoelens van Joshua en de stereotypen waar ze onbewust aan bijdraagt. Het jonge paar slaat een pijnlijk traject in, dat hun relatie zwaar op de proef stelt. Joshua vraagt zijn moeder om advies.

Hanna van Niekerk, NL, 2021, fictie, 24’

Pilar

In een wereld waar de vrije natuur de strijd met de mensheid lijkt te winnen, vindt een vrouw eindelijk haar innerlijke dier en probeert ze te ontsnappen.

Wereldpremière op Toronto International Film Festival , Winnaar Best Traditional Animation Film op Florida Animation Festival.

Janis Joy Epping, Diana van Houten, Yngwy Boley, NL, 2020, animatie, 10’

Watamula

Beeldend kunstenaar en filmmaker Kevin Osepa, voor wie de identiteit van jonge Afro-Caribiërs een belangrijk onderwerp is, boetseert deze korte film tot een magisch-realistisch panorama waarin landschap en lotsbestemming, spiritualiteit, sensualiteit en machismo samenkomen.

Kevin Osepa, NL, 2020, fictie, 25’

Pantser

Wie kun je tijdens een wereld­wijde pandemie nog vertrouwen? Twee zussen die in gedwongen isolatie leven, vinden het maar verdacht als ineens een man opduikt die hen wil helpen.

Winnaar Gouden Kalf Beste Korte Film - Nederlands Film Festival 2021

Jan Verdijk, NL, 2021, fictie, 21’

Wall#4

Wanneer een bioscooppubliek de bezochte film begint af te kraken, krijgt het plot een onverwachte wending.

Winnaar Best Short Film Award op Oldenburg International Film Festival

Lucas Camps, NL, 2021, fictie,  8’

Datum di 21-12
Tijd 20:40 - 22:10
Genre Film
Prijs € 10,50 Normaal
€ 9,50 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren