De Amazones

De Amazones

WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?!

De Amazones

De Amazones

WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?!

De Amazones

De Amazones

WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?!

De Amazones

De Amazones

WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?!

Muziektheatercollectief De Amazones brengt met ‘WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?!’ een tragikomische klimaatmusical. Aan de hand van karikaturale personages, satirische scènes en indringende muziek nemen ze de groeiende polarisatie in de samenleving onder de loep. Een catastrofaal vingerwijsspektakel dat je niet mag missen!  

Het is het jaar 2026. De klimaatproblemen lopen steeds verder uit de hand en de gevolgen zijn inmiddels onhoudbaar. Ecosystemen storten in en rampspoed staat voor de deur. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Wie de f*ck heeft dit gedaan? De idealistische wereldverbeteraar Hasse start een zoektocht naar de schuldige om diegene op te roepen tot radicale verandering. Ze ontmoet nietsvermoedende burgers, machtsbeluste wereldleiders en gewetenloze grootvervuilers. Maar, iedereen wijst met de vinger naar een ander. De mensheid is nog nooit zo verdeeld geweest. Wie is er schuldig? En hoe lossen we dit nog op?

Van en met

Ayla van Summeren, Judith Boesen, Pepijn van den Berg, Willemijn Böcker

"Zo gevat als De Amazones omgaan met de klimaatthematiek (die door het uitvergroten van de personages nooit belerend wordt), zo origineel is ook de wijze waarmee ze aan de haal gaan met de musicalvorm."

Theaterkrant

"Ook het lef van het viertal maakt indruk. De energie knettert van de speelvloer af."

Scenes

De Amazones

Muziektheatercollectief De Amazones bestaat uit Ayla van Summeren, Judith Boesen, Pepijn van den Berg en Willemijn Böcker. Ze kennen elkaar van de opleiding muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens hun opleiding zochten ze elkaar al vaker op, omdat ze allemaal een grote drang voelen om maatschappelijk geëngageerde thematieken aan te kaarten. De Amazones maken zich zorgen over de klimaat- en ecologische crisis en nemen allen ook deel aan klimaatacties. Zij kennen de wanhoop en woede die met deze thematiek gepaard gaat maar al te goed en willen daarom hun gezamenlijke verhaal vertalen naar vernieuwende en activistische muziektheatervoorstellingen.
 

young blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood. Ook de voorstelling van deze jonge makers past goed in dit rijtje thuis! Een mooie aanvulling.

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas
Datum do 22-02
Tijd 20:15
Genre Theater, Muziek
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 21-2-2024 om 20:15 uur
Bestel tickets