Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

De Avonden

Let's make literature lit again

Een avond voor meesterlijke lezers en major lazers. Een boekenballroom of een goed gesprek over een slecht boek met een middelmatige schrijver. Het is lezen en laten lezen, als je het ons vraagt. Elke Avond staat er één boek centraal en zit er één (of meerdere) schrijver(s) aan tafel. 

Een late night talkshow gepresenteerd door Oscar Kocken (schrijver, theatermaker, interviewer; je kunt 'm kennen van Zomaargasten), Bijke Aarts (literair redacteur en directeur van Tilt) en Teddy Tops (schrijver, programmamaker en onderdeel van de karavaan van Mensen Zeggen Dingen). Aan het eind: een drankje en een dansje op de beats van DJ Book&Ball.

De eerste editie op zaterdag 20 november kan vanwege de huidige coronamaatregelen niet doorgaan. We hopen in februari alsnog op een flitsende aftrap, met (onder voorbehoud) de volgende gasten:
We lezen De Wandelaar van Adriaan van Dis, het boek van Nederland Leest dat je de hele maand november gratis bij Huis73 kunt ophalen. Aan tafel zitten schrijvers Niña Weijers en Maartje Wortel en er is muziek van Kopje Onder (Jona Bosman en Nicole Kaandorp). 

Teddy, Bijke en Oscar

TEDDY TOPS
Teddy Tops is schrijfster en programmamaker. Ze is artistiek leider van Mensen Zeggen Dingen, het spoken word platform van Nederland, België en op Curacao (op 8 december in de Verkadefabriek). Maakt programma’s en schrijft teksten voor o.a. Lowlands, Paradiso, TivoliVredenburg, Theaterfestival Boulevard en de Bibliotheek Utrecht.

BIJKE AARTS
Bijke Aarts werkt als directeur bij de literaire organisatie Tilt. Tilt brengt literatuur onder de aandacht van een breed publiek in Noord-Brabant en omstreken door door het organiseren van literaire activiteiten, het ontwikkelen van talent, het publiceren van nieuw in opdracht geschreven werk en het opzetten van brede samenwerkingsverbanden.

OSCAR KOCKEN
Oscar Kocken is schrijver, presentator/dagvoorzitter, interviewer en conceptenbedenker. Hij heeft een eigen maandelijkse talkshow in onder andere de Stadsschouwburg Utrecht. Hij shrijft sketches voor Spijkers Met Koppen (Radio 2) en maakt programma’s voor onder andere Lowlands. Ook tourt hij al enkele jaren samen met Patrick Nederkoorn door het land met de theatrale interviewshow Zomaargasten.

Niña, Maartje en Kopje Onder

NIÑA WEIJERS
Niña Weijers is schrijver van de romans De consequenties (2014) en Kamers antikamers (2019, genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, de Bookspot Literatuurprijs en de BNG Bank Literatuurprijs). Haar debuut werd bekroond met de Anton Wachterprijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs, de Opzij Literatuurprijs én de publieksprijs van de Gouden Boekenuil. Vertalingen van haar romans verschenen onder andere in Duitsland, Frankrijk, Tsjechië en de Verenigde Staten. Ze schrijft voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij De Gids.

MAARTJE WORTEL
Maartje Wortel werd geboren in Eemnes. Ze werd van de School voor Journalistiek gestuurd omdat ze te veel verzon. Inmiddels is ze als schrijver uitgegroeid tot een van de kenmerkendste van haar generatie. Voor haar debuut Dit is jouw huis ontving ze de Anton Wachterprijs, haar roman IJstijd, verschenen in 2014, werd onderscheiden met de BNG Literatuurprijs. In 2019 verscheen Dennie is een star, dat op veel lof onthaald werd.

In april 2021 verscheen De Groef, het boek waarin Wortel vertelt over het effect van de wandelingen in het Amsterdamse Oosterpark maakte met haar vriendin en collega-schrijver Weijers. Vijf jaar lang liepen ze samen rondjes door het park, soms meerdere keren per dag. 

KOPJE ONDER
Kopje Onder bestaant uit Jona Bosman en Nicole Kaandorp, een gitaar, sinds kort een synthesizer en een hoop tekst. Samen maken ze verhalende Nederlandstalige liedjes over netwerkborrels, croissants, drank en wereldproblematiek. Begin 2020 namen ze in een kleine thuisstudio hun eerste album Het Eerste Plaatje op en sindsdien speelden ze op onder andere Explore the North, Stukafest, het Queer Film Festival Utrecht, in TapasTheater en vooral lekker vaak op literaire avonden.

Datum za 12-02
Tijd 21:30 - 23:00
Genre Woord
Prijs € 15,00 Normaal
€ 13,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren