Een kleine anatomie (4+)

Een kleine anatomie (4+)

De Dansers

Een kleine anatomie (4+)

Een kleine anatomie (4+)

De Dansers

Een kleine anatomie (4+)

Een kleine anatomie (4+)

De Dansers

Mijn armen zijn langer dan de jouwe, dus ik kan jou van verder weg aanraken. Jij hebt hele kleine vingers om snel mijn veters los te friemelen. Jouw mond is het grootst, daar past een hele boterham in. Jouw hoofd is zo klein, dat het helemaal in mijn oksel kan verdwijnen. En hoe zit dat eigenlijk van binnen? Is mijn honger groter dan de jouwe? Wie moet het nodigst plassen? En als vrolijkheid een kleur zou hebben, is die dan bij iedereen anders?  

In Een Kleine Anatomie brengen vier spelers het lichaam in kaart en leren ze het beter kennen. Met dans en live muziek maken ze een reis langs alle ledematen, sensaties en gevoelens die bij het lichaam horen. In het begin gaat dat nog braaf, maar al snel kruipt de speelse ontdekkingsdrang erin. De voeten vliegen van de vloer, de duimen dansen alle kanten op en de spelers klimmen op elkaars schouders. Ook de stem doet mee: er wordt gezongen, gegromd, geniesd en af en toe wat gepraat. Samen met het publiek ontdekken de spelers dat onze lichamen allemaal verschillend zijn. Soms passen ze perfect in elkaar, soms zit er net een grote teen in de weg. 


 

Credits

Choreografie Josephine van Rheenen i.s.m. de spelers 

Live muziek en compositie Hans Vermunt 

Performers Anna Bentivegna, Arturo Vargas, Hans Vermunt, Maxime Smeets 

Artistiek advies Guy Corneille

Dramaturgie Moniek Merkx 

Lichtontwerp Tim van t’ Hof 

Naar een idee van Anna Bentivegna 

Techniek  Chieljan van der Hoek, Samia te Nuijl 

Productie Danae Bos 

Zakelijk leiding Miriam Gilissen 

Educatie Sanne Wichman 

Marketing en publiciteit Lizzy Schreijer 

Acquisitie Frontaal Theaterbureau 

Artwork 75B 

Met dank aan Yoko Haveman, Timme Afschrift, Guy Corneille 

DE DANSERS

Wij zijn De Dansers. Een bewegelijke band van dansers en muzikanten vanuit Utrecht onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille. We staan bekend om onze ‘dansconcerten’: organische samenkomsten van energieke moderne dans en livemuziek. Voorstellingen van De Dansers vertellen toegankelijke, intuïtief meeslepende verhalen over bevrijding en overgave, waarin speels anarchisme nooit ver te zoeken is. We willen ons losmaken van wat een mens vast kan zetten. 

De Dansers wil inspireren tot lijfelijkheid en persoonlijke verbinding, juist in een samenleving waarin we steeds meer op schermpjes leven. We maken werk dat de levensdrift van kinderen aanspreekt en bij volwassenen vergeten verlangens naar overgave en lijfelijkheid opnieuw aanwakkert.

Meer over De Dansers ga naar www.dedansers.com

In de pers

“Kinderen en hun volwassen begeleiders laten zich van begin tot eind enthousiast meevoeren op deze speelse reis langs lichaamsdelen en emoties.”

Het Parool
Datum do 09-05
Tijd 15:00
Prijs € 12,50 Normaal
€ 10,00 Supporter
€ 10,00 Kind
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 8-5-2024 om 15:00 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets

Ook interessant voor jou