Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

De Poezieboys

De Poezieboys

Yy

Eer de nagedachtenis aan de slag bij Thermopylae
De Poezieboys

De Poezieboys

Yy

Eer de nagedachtenis aan de slag bij Thermopylae
De Poezieboys

De Poezieboys

Yy

Eer de nagedachtenis aan de slag bij Thermopylae

WELKOM BIJ Yy!
He Oe? Er staat toch Yy?
Ja, maar je zegt Oe.
Hoezo dan??
‘Y’ is de letter ‘Oe’ in het Russisch.
O. Is het dan ook Termopoelee?
Nee.
Nee?
Naja... WELKOM!
WELKOM BIJ Yy!

De Poezieboys nodigen je van harte uit bij Yy of Eer de nagedachtenis aan de slag bij Thermopylae. Yy is een bacchanaal aan gedichten, redevoeringen, paradoxen, ontdekkingen, mogelijkheden, gehoest, voorspellingen, een hinderlaag van genieën, lachen, huilen en politiek. Yy is een plek waar de dingen geen nut hebben. Waarin kunst geen nut heeft. Waarin we niet efficiënt zijn en we niet willen presteren. Yy is een plek voor ons allemaal. Yy is een plek waar wij het leven en het werk van de absurdist Daniil Charms gaan vieren. Maak je geen zorgen, je wordt met een volle buik thuisgebracht en hoeft geen zwemkleding mee te nemen. LANG LEVEN Yy! HULDE AAN Yy! WELKOM BIJ Yy!

Jos en Joep zijn de Poezieboys

In 1966 komen op uitnodiging van Simon Vinkenoog handenvol dichters bijeen in Carré. Hun maaltijd: een halve kip en een joint. Deze dichters, waaronder een debuterende Jules Deelder, Johnny the Selfkicker en Vinkenoog zelf traden op voor een dampend, joelend en stijf uitverkocht Carré. Jos Nargy en Joep Hendrikx vragen zich af waarom een dergelijke avond tegenwoordig haast ondenkbaar lijkt. De poëzie verdient beter vinden zij; En ze richtten de Poezieboys op.

Jos en Joep maakten voorstellingen over Allen Ginsberg, Simon Vinkenoog en Fritzi Harmsen van Beek die onder andere te zien waren op theaterfestival De Parade en in verschillende theaters. Ook organiseerden ze poëzieavonden met jonge (levende!) dichters en richten ze de Poeziebar op. Samen brengen ze de beste poëzie van oude stoffige dichters én van dit moment, geïnspireerd op die ene legendarische avond in Carré. En natuurlijk met als doel: uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie! Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken.

Coproducers

Yy is een voorstelling die tot stand komt met steun van de Coproducers: twaalf Nederlandse theaters die onder de noemer de Coproducers gezamenlijk coproducent voor theater- en dansmakers zijn. Een ontwikkelingsrol voor het theater, productiebijdrage en gegarandeerde speelbeurten voor bespelers.

Credits

Concept en spel

Jos Nargy en Joep Hendrikx

Regie

Elias de Bruyne

Muziek

Nick Feenstra

Vormgeving

Sjaan Hofstede en Pleun Verhees o.b.v. Geartsje van der Zee

Lichtontwerp

Robin van den Berg

Uitvoerend technicus

Dario Giustarini

Fotograaf

Gordon Meuleman

Datum do 17-11
Tijd 20:30
Genre Woord, Theater
Prijs € 10,00 Student Verkoop start 16-11-2022 om 20:30 uur
€ 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
Bestel tickets
Datum vr 18-11
Tijd 20:30
Genre Woord, Theater
Prijs € 10,00 Student Verkoop start 17-11-2022 om 20:30 uur
€ 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren