De Spelersfederatie i.s.m. De Theatertroep

De Spelersfederatie i.s.m. De Theatertroep

Keizer zonder kleren

Satire Vaudeville
De Spelersfederatie i.s.m. De Theatertroep

De Spelersfederatie i.s.m. De Theatertroep

Keizer zonder kleren

Satire Vaudeville

Keizer zonder Kleren is een volwassen versie van het sprookje over de kledingloze keizer. Verwacht extravagante jurken, pruiken, valpartijen, hypocrisie en leugens om bestwil.

We leven in een tijd van omwentelingen, van scherpe tegenstellingen en een verzet van een oude orde tegen nieuwe inzichten en een nieuwe generatie. In de voorstelling Keizer zonder Kleren, wil de Spelersfederatie laten zien welke kleine gebeurtenis er uiteindelijk toe leidt dat de heersende macht, die vastgeroest zit in zijn eigen idee over hoe het ‘heurt’ te zijn, van zijn troon valt: door een ogenschijnlijk onschuldige vraag van buitenaf.

In navolging van de hitserie Bridgerton en de kostuumkomedie The Favourite wordt Keizer zonder Kleren een scherp komisch en satirisch kostuumdrama dat lak heeft aan historische feiten. Na Moord met een grote M is dit de tweede voorstelling van de Spelersfederatie.

De Spelersfederatie

De Spelersfederatie is een nieuw ensemble voor de grote zaal van autonome toneelspelers, -schrijvers en -makers. Ze werken zonder vaste regisseur, de toneelspelersploeg staat centraal. Dat is niet alleen een artistieke keuze, maar ook een ideaal. De Spelersfederatie draait zo de machtsstructuren om. Ze ontkrachten de mythe van het ‘geniale individu’, en vieren ‘het genie van de samenwerking’.

Het gezelschap brengt nieuw repertoire van Nederlandstalige toneelschrijvers en radicale bewerkingen van bestaande stukken. Komedie is het uitgangspunt: ze zijn een ensemble van de lach – niet de lichtzinnige lach, maar de lach die je serieus moet nemen. Ze willen grenzeloos toneel maken, voor alle lagen van de samenleving, wars van iedere scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualisme, tussen folly en serieux.

Credits

Van en met

Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Sam Ghilane, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Bartel Jespers, Nicoline Raatgever, Jonata Taal

Regie

Erasmus MacKenna

Tekst

Jamal Ouariachi i.s.m. de Spelersfederatie

Dramaturgie

Céline Buren

Regie-assistent

Amira Duynhouwer

Techniek

Iris Rodenburg

Vormgeving

Luc Brinkhoff/Firma Traktor

Foto

Barbara Raatgever

Datum vr 03-03
Tijd 20:30
Genre Theater
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 2-3-2023 om 20:30 uur
Bestel tickets