Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

De Theatertroep

Moord met een grote M

De Spelersfederatie en de Theatertroep slaan de handen ineen met succestrio regisseur Pieter Kramer, speler/maker Wart Kamps en schrijver Don Duyns (bekend van verschillende Ro Theater voorstellingen, waaronder Snorro, Lang & gelukkig en Woef Side Story. Moord met een grote M, een politieke Romeinse komedie is een even hilarische als scherpe satire over het moordcomplot op Julius Caesar. We volgen voormalig tot-slaaf-gemaakte en detective avant la lettre Xenox in zijn onderzoek naar de moord. In een Agatha Christie-waardige ontknoping ontdekken we wie de moordenaar van Caesar is én of hij zijn ziel weet te redden.

De moord op Caesar wordt gezien als een moord op de dictatuur, dolkstoten uitgedeeld door een democratie die zich bedreigd voelt. De voorstelling onderzoekt de complexiteit van machtsverhoudingen en het spanningsveld tussen recht en rechtvaardigheid. Een parabel voor onze eigen tijd en de staat van onze eigen politiek. Moord met een grote M, een politieke Romeinse komedie is een krimi, een Romeinse tragedie, een komedie, een politieke thriller met liedjes, dansjes en een spannende ontknoping. 

De Spelersfederatie
De Theatertroep (bekend van de Vaudeville voorstellingen, maar ook Love for love, Opgediept en De laatste zomeravond) heeft het initiatief genomen voor het oprichten van een nieuw gezelschap voor de grote zaal: de Spelersfederatie. Een ensemble van autonome toneelspelers, zonder vaste regisseur. Het gloednieuwe gezelschap richt zich in de eerste plaats op nieuw repertoire, dat op het ensemble geschreven wordt door Nederlandse toneelschrijvers. Daarnaast spelen ze radicale bewerkingen van bestaande stukken. De Spelersfederatie streeft ernaar grenzeloos toneel te maken, voor alle lagen van de samenleving.

Credits

Regie
Tekst
Spel
Vormgeving
Techniek
Datum wo 13-04
Tijd 19:30 - 21:00
Genre Theater
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
Bestel tickets
Datum do 14-04
Tijd 19:30 - 21:00
Genre Theater
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren