Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

De Spelersfederatie

Moord met een grote M

De Spelersfederatie en de Theatertroep slaan de handen ineen met succestrio regisseur Pieter Kramer en schrijver Don Duyns (bekend van verschillende Ro Theater voorstellingen, waaronder Snorro, Lang & gelukkig en Woef Side StoryMoord met een grote M, een politieke Romeinse komedie, is een even hilarische als scherpe satire over het moordcomplot op Julius Caesar. In 48 v Chr. werd hij door de senaat aangesteld als dictator, maar men vreesde dat hij te veel macht naar zich toe zou trekken. De moord op hem wordt gezien als een moord op de dictatuur, dolkstoten uitgedeeld door een democratie die zich bedreigd voelt. Maar na zijn dood vervalt het Romeinse rijk in chaos en burgeroorlog.

De voorstelling onderzoekt de complexiteit van machtsverhoudingen en het spanningsveld tussen recht en rechtvaardigheid, en stelt de vraag of Caesar er niet een béétje om gevraagd had…

Moord met een grote M, een politieke Romeinse komedie, is een krimi meets Romeinse tragedie meets komedie meets politieke thriller. Een soort Borgen, maar dan grappiger en bloederiger. Een parabel voor onze eigen tijd en de staat van onze eigen politiek.

De Spelersfederatie
De Theatertroep (bekend van de Vaudeville voorstellingen, maar ook Love for love, Opgediept en De laatste zomeravond) heeft het initiatief genomen voor het oprichten van een nieuw gezelschap voor de grote zaal: de Spelersfederatie. Een ensemble van autonome toneelspelers, zonder vaste regisseur. Het gloednieuwe gezelschap richt zich in de eerste plaats op nieuw repertoire, dat op het ensemble geschreven wordt door Nederlandse toneelschrijvers. Daarnaast spelen ze radicale bewerkingen van bestaande stukken. De Spelersfederatie streeft ernaar grenzeloos toneel te maken, voor alle lagen van de samenleving.

Credits

Van en met

Dick van den Toorn, Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Sam Ghilane, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever  

Tekst

Don Duyns, met citaten uit de Nederlandse politiek

Regie

Pieter Kramer

Regie-assistentie & dramaturgie

Floor Cremers & Luuk Ritmeester

Decor

Luc Brinkhoff / Firma Traktor

Techniek

Iris Rodenburg en Cas van Eldonk

Foto

Barbara Raatgever

Datum wo 13-04
Tijd 19:30 - 21:00
Genre Theater
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
Bestel tickets
Datum do 14-04
Tijd 19:30 - 21:00
Genre Theater
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren