Déjà vu / Past Lives

Filmcursus Déjà vu najaar

Film Filmspecial

Op de hoogte zijn van de nieuwste films én er het fijne van weten? Volg dan de cursus déjà vu. Combineer je filmbezoek met meer informatie, achtergronden en diepgang.

Vol enthousiasme graaft docent Mark Meuldijk onder de oppervlakte van een aantal (première)films. Hij bespreekt de film na en gaat in op het gebruik van camerastanden, scenario, dubbele bodems en verborgen betekenissen.

Over de film Past Lives:
Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York.

In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. ‘Past Lives’ werd daarmee de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.

Regie Celine Song
Cast John Magaro, Greta Lee, Teo Yoo
Genre Drama, romantiek
Land VS
Gesproken taal Engels, Koreaans
Ondertiteling
Tijdsduur 106 minuten
Kijkwijzer
Datum do 05-10
Tijd 19:40 - 23:00
Genre Film
Prijs € 16,50 Normaal
€ 15,50 Supporter
Bestel tickets

Ook interessant voor jou