Déjà vu / No Bears

Filmcursus Déjà vu voorjaar

Film Filmspecial

Op de hoogte zijn van de nieuwste films én er het fijne van weten? Volg dan de cursus déjà vu, binnenkort starten we met een gloednieuwe reeks. Combineer je filmbezoek met meer informatie, achtergronden en diepgang.

Vol enthousiasme graaft docent Mark Meuldijk onder de oppervlakte van een aantal (première)films. Hij bespreekt de film na en gaat in op het gebruik van camerastanden, scenario, dubbele bodems en verborgen betekenissen.

No bears

In parallelle liefdesverhalen krijgen twee stellen te maken met de sociale machtsstructuur waarin ze verkeren. Tegelijkertijd raakt regisseur Jafar Panahi ongewild betrokken bij een politieke rel in het dorp als hij wordt gevraagd een foto te delen van een koppel in een verboden relatie. Het drama escaleert en al snel wordt duidelijk hoe ogenschijnlijk onschuldige artistieke acties, extreme gevolgen kunnen hebben. Geconfronteerd met zoveel uitdagingen, reflecteert Panahi over het onvermogen zijn thuisland Iran te verlaten. Hoewel het zo eenvoudig lijkt te zijn als midden in de nacht, ergens op een verlaten heuvel, simpelweg over een onzichtbare grens te stappen.

Regie Jafar Panahi
Cast

Mina Kavani, Naser Hashemi, Vahid Mobasheri

Genre Drama
Land Iran
Releasedatum 09-02-2023
Tijdsduur 107 minuten
Kijkwijzer
Datum do 09-02
Tijd 19:40 - 22:15
Genre Film
Prijs € 16,50 Normaal
€ 14,50 Supporter
€ 8,00 Student Verkoop studentenprijs start 8-2-2023 om 19:40 uur
Bestel tickets

Ook interessant voor jou