Déjà vu / The Sweet East

Sean Price Williams

Film Filmspecial

Op de hoogte zijn van de nieuwste films én er het fijne van weten? Volg dan de cursus déjà vu. Vol enthousiasme graaft docent Mark Meuldijk onder de oppervlakte van een aantal (première)films.

Hij bespreekt de film na en gaat in op het gebruik van camerastanden, scenario, dubbele bodems en verborgen betekenissen.

De film van do 30 mei: The Sweet East
Een absurde en humoristische roadmovie met betoverende personages, een eclectische soundtrack en bizarre plotwendingen. Middelbare scholiere Lillian, gespeeld door Talia Ryder, is een engelachtige maar passieve scholiere die zich verveelt tijdens haar schoolreis naar Washington D.C. Wanneer ze afgezonderd raakt van haar groep, gaat ze zelf op verkenning en begint een roadtrip langs de steden en bossen van de oostkust van de Verenigde Staten. Gescheiden van haar klasgenoten tuimelt ze als een "Alice in Wonderland" in een absurdistisch hol, waar ze mensen uit verschillende subculturen ontmoet: neonazi's, Qanon-supporters en hipster filmmakers. Maar onbevangen en onbevreesd als ze is, weet Lilian zich steeds weer uit benauwde situaties te redden. 

Alles in deze film is net even anders dan anders.

de Volkskrant

Een verkwikkend bizar avontuur door Amerika’s rommelende onderbuik

Trouw

Een ongrijpbare droomreis door een gekkenhuis met genoeg voorwaartse beweging om te boeien

NRC

Regie

Sean Price Williams

Cast

Talia Ryder, Ayo Edebir, Jacob Elordi

Genre

Drama

Land

VS

Gesproken taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Tijdsduur

104 minuten

Kijkwijzer

16+

Datum do 30-05
Tijd 19:40 tot 22:50
Prijs € 17,50 Normaal
€ 16,50 Supporter
Zaal Filmzaal 2
Bestel tickets