DIEHELEDING

DIEHELEDING

We are (not) Tupac Shakur

Muzikaal
DIEHELEDING

DIEHELEDING

We are (not) Tupac Shakur

Muzikaal

We are (not) Tupac Shakur is een voorstelling waarin muziektheatercollectief DIEHELEDING zich afvraagt aan welke helden uit de geschiedenis je jezelf kunt optrekken. In een moordend raptempo analyseert DIEHELEDING de grote heldenverhalen uit de geschiedenis, om te eindigen bij the biggest story of them all: het grillige levensverhaal van de Afro-Amerikaanse rapper Tupac Shakur.

Daarbij bevraagt DIEHELEDING haar eigen liefde voor hiphop en stelt maatschappelijke vragen als: Wat is de lijn tussen cultural appropriation, het je toe eigenen van een andere cultuur en cultural affirmation, het in de kracht zetten en respecteren van een andere cultuur? Kunnen we ons door Shakurs activistische muziek laten inspireren, maar zijn vrouwonvriendelijkheid negeren? Of kunnen we ons alleen identificeren met de helden die in alles op ons lijken?

Naast het leven van Tupac, is het iconische boek De held met de duizend gezichten, van Joseph Cambel belangrijke inspiratiebron. Hij beschrijft de iconische heldenverhalen uit de geschiedenis, en probeert zo een universeel verhaal te vertellen over de manier waarop we door de eeuwen heen onze helden hebben geportretteerd.

Voor de pitch van deze voorstelling won DIEHELEDING -als aanjager van diversiteit en inclusiviteit in het theater en de samenleving - de DNA-NEXT AWARD.

DIEHELEDING

DIEHELEDING maakt energiek muziektheater met altijd één been in de (theater)geschiedenis en één been in de hedendaagse (muziek)cultuur. “In ons werk proberen we een nieuwe theatervorm uit te vinden, waarbij we ons telkens opnieuw afvragen wat er gebeurt als de kunstvormen theater en hiphop gecombineerd worden.”

Concept

DIEHELEDING (Steven Ivo, Merel Pauw, Jip Vuik)

Tekst en muziek

Steven Ivo, Merel Pauw, Jip Vuik, Ousmane Bangura

Spel

Steven Ivo, Merel Pauw, Jip Vuik, Ousmane Bangura

Regie

Jip Vuijk

Dramaturgische coaching

Jörgen Tjong a Fong

Kostuum en decor

Zacha Zwiers

Datum di 14-05
Tijd 20:15
Prijs € 17,00 Normaal
€ 15,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 13-5-2024 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets

Ook interessant voor jou