Dogtooth (re-release)

Yorgos Lanthimos

Film

De doorbraakfilm van Yorgos Lanthimos (Poor Things, The Favourite, Kinds of Kindness) is na 15 jaar opnieuw te zien, gerestaureerd in 4K.

Vader, moeder en hun drie kinderen wonen aan de rand van een stad. Om het huis staat een hoog hek. De kinderen zijn nooit buiten dat hek geweest. Ze worden opgevoed, vermaakt, verveeld en getraind volgens de regels van hun ouders, zonder enige invloed van buitenaf. De kinderen geloven dat overvliegende vliegtuigen speelgoed zijn en zombies gele bloempjes. De enige die in het huis wordt toegelaten is Christina, bewaker in het bedrijf van vader. Hij regelt haar bezoekjes om tegemoet te komen aan de seksuele behoeftes van zijn zoon. De hele familie is dol op haar, vooral de oudste dochter. Op een dag geeft Christina haar een hoofdband cadeau met steentjes die oplichten in het donker. Ze vraagt er wel iets voor terug.

De zwarte komedie van Yorgos Lanthimos werd bij de première in 2009 in Cannes bekroond met de Prix Un Certain Regard en betekende de internationale doorbraak voor de Griekse regisseur: de film won maar liefst twintig internationale prijzen en werd genomineerd voor een Oscar.

Food & Film | € 24

Bij het Food & Film arrangement heb je deze zomer keuze uit een salade met een ander gerecht naar keuze van onze zomerkaart én een filmkaartje voor maar € 24 (bij films langer dan 130 minuten € 25).

Bestel onderaan de pagina je combi-ticket.

Kom je eten voordat de film begint? Dan adviseren we je om minimaal 1 uur voor aanvang van de film aan te schuiven in het restaurant.

Meer informatie
Food & Film | € 24

Regie Yorgos Lanthimos
Cast Michele Valley, Christos Stergioglou, Christos Passalis, Aggeliki Papoulia, Mary Tsoni, Anna Kalaintzidou
Genre Drama, thriller
Land Griekenland
Gesproken taal Grieks
Ondertiteling

Nederlands

Tijdsduur 96 minuten
Kijkwijzer
Datum wo 31-07
Tijd 16:40 tot 18:20
Prijs € 12,00 Normaal
€ 11,00 Supporter
€ 8,50 Student
Zaal Filmzaal 3
Bestel tickets
Datum wo 31-07
Tijd 16:40
Prijs €24 Food & Film
Bestel combi-ticket

Ook interessant voor jou

Kies een taal