Dream House Quartet & Bryce Dessner

Dream House Quartet & Bryce Dessner

November Music

Dream House Quartet kun je met recht een droomensemble noemen. Festivalcomponist en gitarist Bryce Dessner werkt daarin samen met de vermaarde, Franse pianozussen Katia en Marielle Labèque en gitarist David Chalmin. Het bevriende viertal verkent de erfenis van de minimal music en het postminimalisme, maar maakt ook uitstapjes naar de rock en pop. Zo werkte het viertal al nauw samen met Thom Yorke van Radiohead die een opdrachtwerk voor ze schreef. Tijdens de concerten van het in 2018 opgerichte Dream House Quartet klinkt eigentijdse muziek waarin je de emotionele impact bespeurt van de pop, rock en elektronische muziek.

Bryce Dessner is wereldwijd bekend als gitarist van de indierockband The National, maar daarnaast is hij bovenal een van de belangrijkste grensgangers onder de nieuwe lichting componisten. Dessners eigen muziek behoudt de hartklop van de rockmuziek, maar daardoorheen weeft hij subtiel invloeden uit de volksmuziek, postminimalisme, blues en barok. Samen met het Dream House Quartet brengt Dessner een exclusief programma.

Voor deze gelegenheid schrijft Dessner een nieuw werk voor het Dream House Quartet in opdracht van November Music. Tijdens dit concert klinkt voor het eerst de integrale, driedelige Sonic Wires, met de welluidende delen Spiral Arpeggios, Nono Spirals en Clouds. Dessner werkte al eerder nauw samen met Katia en Marielle Labèque en schreef onder meer het pianoconcert El Chan voor het onafscheidelijke duo.

Daarnaast speelt het Dream House Quartet nog een premièrewerk en wel van kwartetlid David Chalmin, getiteld Eclipse, en wordt het programma uitgebreid met klassiek werk van Meredith Monk Ellis Island en een recente creatie van de IJslandse componiste Anna Thorvaldsdottir what things become dat in juni in première ging in de Londense Royal Festival Hall. 


PROGRAMMA
Bryce Dessner - Sonic Wires (Compositieopdracht November Music)
David Chalmin - Eclipse
Meredith Monk - Ellis Island
Anna Thorvaldsdottir - what things become

Dream House Quartet 
Katia en Marielle Labèque: piano
Bryce Dessner: gitaar
David Chalmin: gitaar

Datum wo 09-11
Tijd 20:45 - 22:00
Genre Muziek
Prijs € 24,00 NM Normaal
€ 12,00 NM Festivalpas
€ 22,00 Supporter
Bestel tickets

Ook interessant voor jou