Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Dunja Jocic & Cello Octet Amsterdam

Arcus Cloud

November Music

Twee jaar geleden schreef de gerenommeerde New Yorkse componist Michael Gordon een enerverend werk voor de acht cellostem van Cello Octet Amsterdam. Choreografe Dunja Jocic werd direct geïnspireerd door de muziek. De acht cello’s klinken als een herfststorm die aanzwelt en weer gaat liggen. De vele kleurschakeringen tussen hel-licht en zwart-donker worden door haar in intense dans omgetoverd.

De performers begeven zich in een fraai videolandschap van designer Filip Mikic. Met ‘motion capture’ video worden bewegingen, beelden en geluiden van de dansers en musici omgezet in een beeld- en geluidsstorm.

In haar hallucinerende, filmische voorstellingen Arcus Cloud met een elektrisch geladen en grillige danstaal confronteert choreograaf en filmmaker Dunja Jocic ons met de absurditeit van ons bestaan. Jocic presenteert haar werk wereldwijd op dans- en filmfestivals. De afgelopen jaren werkte zij samen met onder anderen Guy & Roni, Yannis Kyriakides, Marinus Groothof, Klaas de Vries, Tomoko Mukaiyama en Barbi Markovic.

Cello Octet Amsterdam is een avontuurlijk collectief van cellisten dat staat voor nieuwe muziek en interdisciplinaire voorstellingen. In de hedendaagse muziekwereld is het Octet een begrip, onder meer door samenwerkingen met componisten als Philip Glass, Sofia Gubaidulina, Arvo Pärt en Kate Moore. Arvo Pärt zei na de première van zijn eerste stuk voor het Octet: “Het Octet is goud waard, ik heb dit ensemble 10 jaar te laat ontdekt. Zij zijn dit jaar een van onze drie ensembles-in-residence.

Choreografie en regie

Dunja Jocic

Compositie

Michael Gordon

November Music on Tour

Deze voorstelling is onderdeel van November Music on Tour. Een serie avontuurlijke concerten in het najaar van 2021 in samenwerking met festivals en podia waaronder de Verkadefabriek.

Datum di 23-11
Tijd 20:30 - 21:45
Genre Dans
Prijs € 19,00 Normaal
€ 17,00 Supporterpas
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

Meer November Music in de Verkadefabriek