Dunja Jocic

Dunja Jocic

The Previous Owner

Danstheater
Dunja Jocic

Dunja Jocic

The Previous Owner

Danstheater

In The Previous Owner stelt Dunja Jocic vragen bij de in razend tempo accelererende technologische ontwikkelingen.

We zijn getuige van het succesvol uploaden van het brein van een oude en stervende man naar een jong lichaam. Onwennig neemt de nieuwe eigenaar bezit van dit vrouwenlichaam. Hij heeft zijn zieke, oude lichaam verlaten en geniet van zijn nieuw verworven vitaliteit. Langzaam tast hij de mogelijkheden van dit jonge lijf af. Hij kan zijn geluk niet op als hij als een ware ballerina over het toneel zwiert. Maar dan blijkt dat er nog iets over is van de vorige eigenaar. De nieuwe eigenaar is niet alleen in het lichaam.

Onlangs werd door prominenten van over de gehele wereld een oproep gedaan om een pauze van een half jaar in te lassen in de ontwikkelingen van A.I. Er is tijd nodig om na te denken over de effecten van deze snelle ontwikkelingen op onze samenleving. Er is tijd nodig om een ethisch handboek op te stellen. Met The Previous Owner biedt Jocic ons een inkijk in onze nabije toekomst en opent daarmee een ethisch vraagstuk over wat ons te wachten zou kunnen staan.

The Previous Owner is een co-productie van BIRD Production, Club Guy & Roni en Grand Theatre Groningen.

Dunja Jocic

De Servisch-Nederlandse Dunja Jocic is een van de spannendste dansmakers van dit moment. Ze studeerde aan de dansacademie in Rotterdam en werkte met gezelschappen als Guy & Roni, Emio Greco, Ballet du Nord en Peter Greenaway. In haar werk als choreografe brengt Jocic verschillende disciplines samen om een unieke choreografische en filmische ervaring op het podium te creëren. Zo toont ze ons met haar danstaal het gedrag van de moderne mens. Met De Panter won ze de VSCD Zwaan voor de beste Nederlandse dansvoorstelling van het seizoen 2020-2021. Eerder was er werk van Dunja Jocic te zien tijdens November Music (2021). 

Choreografie en regie

Dunja Jocic

Dans

Kalin Morrow en Tom Jansen

Schrijver

Rik van den Bos

Concept en dramaturgie

Marinus Groothof

Componist

Renger Koning

Lichtontwerp

Wil Frikken

Kostuum

Maartje Prins

Geluid

Seb Jongejans

Datum wo 20-12
Tijd 20:15
Genre Dans, Theater
Prijs € 17,00 Normaal
€ 15,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 19-12-2023 om 20:15 uur
Bestel tickets
Datum do 21-12
Tijd 20:15
Genre Dans, Theater
Prijs € 17,00 Normaal
€ 15,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 20-12-2023 om 20:15 uur
Bestel tickets