Film & Filosofie / Capharnaüm

Nadine Labaki

Film Filmspecial

In de filmcursus Film & Filosofie kijken we een reeks films met een filosofische kwestie als onderwerp, films die met hun materiaal iets filosofisch duidelijk maken of films die ons tonen wat het is om een bepaalde persoon met bepaalde eigenschappen te zijn.

Filmdocent Rob van Gerwen, onderzoeker en als senior docent verbonden aan de Universiteit Utrecht, bespreekt voor en na de films relevante filosofische kwesties. Centraal in deze cursus staat het thema ‘je houdt het niet tegen’.

Over de film Capharnaüm:
In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Rechter: "Waarom klaag je je ouders aan?" Zain: "Omdat ze me op de wereld hebben gezet." De film van regisseur Nadine Labaki (CARAMEL) is een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind. Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin moet hij helpen zijn familie te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan de eigenaar van de buurtwinkel, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en allesbeslissende keuzes.

Regie

Nadine Labaki

Cast

Nadine Labaki, Zain Alrafeea, Yordanos Shiferaw

Genre

Drama

Land

Libanon

Gesproken taal

Libanees

Ondertiteling

Nederlands

Tijdsduur

126 minuten

Kijkwijzer

12+

Datum wo 15-11
Tijd 19:30 - 22:30
Genre Film
Prijs € 16,50 Normaal
€ 14,50 Supporter

Ook interessant voor jou