Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Film & Filosofie / Druk

Thomas Vinterberg

Film Filmspecial

Vanaf woensdag 7 september is het weer mogelijk om de cursus Film & Filosofie te volgen. Samen met onderzoeker en senior docent aan de Universiteit, Rob van Gerwen, kijken we acht bijzondere films. Voor en na de film bespreekt Rob de relevante filosofische kwesties.

Over de film Druk
Vier uitgebluste leraren die beginnen aan gewaagd experiment: elke dag voor de les een slokje alcohol. Want een half promille alcohol in je bloed neemt – volgens de Noorse psycholoog Finn Skårderud – remmingen weg, waardoor we leuker en creatiever worden. De eerste resultaten zijn zeer positief, vooral voor leraar geschiedenis Martin (Mads Mikkelsen). Maar het blijft niet bij één slok. Al snel worden het er twee, dan drie... 

Kaartjes

Op dit moment is het alleen mogelijk om de gehele Film & Filosofie cursus af te nemen. 

Klik hier voor kaartjes voor de gehele cursus | €124 (8 avonden)
Supporter? Klik hier voor kaartjes voor de gehele cursus | €108 (8 avonden)

Losse kaartjes voor de filmcursus zijn na de eerste cursusavond op 7 september te koop.

Tip: met een supporterspas betaal €16 minder voor de cursus. Iedere cursusavond profiteer je als Supporter van €2 korting. Met een Supporterpas (€19,50 per jaar) loopt je korting dan tot een mooi bedrag op voor de gehele cursus! Dan heb je de pas er al bijna uit én profiteer je het hele jaar van de voordelen. Als Supporter krijg je namelijk óók korting op reguliere films, theater, dans, muziek, kinderactiviteiten, cabaret en in het restaurant. Ben je nog geen Supporter? Dan is dit een goed moment. Word Supporter.

Leven: omvallen of overeind blijven.

Leven: omvallen of overeind blijven. Dat is de titel van de film & filosofie cursus van dit seizoen.

Dieren leven tot ze dood gaan. Dat geldt natuurlijk ook voor mensen, alleen leiden die hun leven ook. Mensen weten dat ze dood gaan, ze herinneren zich wat hen is overkomen en ze maken plannen voor hun toekomst. Wij vragen ons af wat we moeten doen. Dit zijn morele vragen: wie wil ik zijn, waar kom ik vandaan, wat moet ik doen?

Die morele vragen komen op wanneer we met elkaar omgaan. In de menselijke interactie leiden we ons leven. Daar worden we met onze talenten en gebreken geconfronteerd: anderen zien die voordat we er zelf erg in hebben. En dit is des te uitdagender wanneer de omstandigheden of je eigen gedrag je voor extra uitdagingen stellen.

Het is al erg genoeg dat we onze plannen, keuzen en handelingen niet volledig  overzien, waardoor we soms een verkeerd pad inslaan, en vastlopen. En soms verhinderen onze omstandigheden onze plannen. Probeer dan eens om overeind te blijven en niet om te vallen.

Regie

Thomas Vinterberg

Cast

Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen

Genre

Drama

Land

Denemarken

Releasedatum

19-08-2021

Tijdsduur

116 minuten

Kijkwijzer

Datum wo 07-09
Tijd 19:30 - 22:30
Genre Film
Prijs  
Ga verder met bestellen Account activeren

Scroll voor kaartjes naar boven.