Film & Filosofie / Nobody has to know

Tim Mielants, Bouli Lanners

Film Filmspecial

In de filmcursus Film & Filosofie kijken we een reeks films met een filosofische kwestie als onderwerp, films die met hun materiaal iets filosofisch duidelijk maken of films die ons tonen wat het is om een bepaalde persoon met bepaalde eigenschappen te zijn.

Filmdocent Rob van Gerwen, onderzoeker en als senior docent verbonden aan de Universiteit Utrecht, bespreekt voor en na de films relevante filosofische kwesties. Centraal in deze cursus staat het thema ‘je houdt het niet tegen’.

Over de film Nobody has to know:
We vertrouwen op onze herinneringen om ons te vertellen wie we zijn. Maar wat als die herinneringen verdwijnen? Wiens verhalen komen er daarvoor in de plaats? Dat is waar Phil (Bouli Lanners), een Waalse man op een afgelegen Schots eiland, mee worstelt. Na een hersenbloeding wordt hij wakker met geheugenverlies. Millie (Michelle Fairley), de dochter van Phils baas, ontfermt zich over hem. Ze helpt hem om weer aan zijn eigen leven te wennen, vertelt hem waar hij vandaan komt, waar hij wel en niet van houdt, en dat zij een geheime verhouding hadden. Het is weer voorzichtig aftasten, maar gaandeweg geven ze zich aan elkaar over. Oude liefde roest immers niet. Maar was het wel oude liefde?

Regie Bouli Lanners
Cast Bouli Lanners, Michelle Fairley, Julian Glover, Clovis Cornillac
Genre Drama, romantiek
Land België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal Engels
Ondertiteling

Nederlands

Tijdsduur 99 minuten
Kijkwijzer
Datum wo 29-11
Tijd 19:30 - 22:30
Genre Film
Prijs € 16,50 Normaal
€ 14,50 Supporter
Laatste tickets

Ook interessant voor jou