Film & Filosofie / The Florida Project

Sean Baker

Film Filmspecial

De zomer van de zesjarige Moonee en haar vriendjes bestaat uit ijsjes eten en kattenkwaad uithalen. En dat in een pastelroze ‘kasteel’ vlakbij Disney World. Klinkt als de droom van ieder kind, maar onder de oppervlakte speelt meer dan je denkt.

 The Florida Project is een sociaal drama over vriendschap, armoede en (onverantwoord) ouderschap. Een realistische inkijk in het verhaal van de onderste laag van de Amerikaanse samenleving.

Deze film is onderdeel van de cursus film en filosofie. De volledige cursus is niet meer te koop, maar je kunt nog wel kaartjes kopen voor de losse avonden.

Het thema van de cursus: Leven: omvallen of overeind blijven.
Dieren leven tot ze dood gaan. Dat geldt natuurlijk ook voor mensen, alleen leiden die hun leven ook. Mensen weten dat ze dood gaan, ze herinneren zich wat hen is overkomen en ze maken plannen voor hun toekomst. Wij vragen ons af wat we moeten doen. Dit zijn morele vragen: wie wil ik zijn, waar kom ik vandaan, wat moet ik doen?

Die morele vragen komen op wanneer we met elkaar omgaan. In de menselijke interactie leiden we ons leven. Daar worden we met onze talenten en gebreken geconfronteerd: anderen zien die voordat we er zelf erg in hebben. En dit is des te uitdagender wanneer de omstandigheden of je eigen gedrag je voor extra uitdagingen stellen.

Het is al erg genoeg dat we onze plannen, keuzen en handelingen niet volledig  overzien, waardoor we soms een verkeerd pad inslaan, en vastlopen. En soms verhinderen onze omstandigheden onze plannen. Probeer dan eens om overeind te blijven en niet om te vallen.

Klink hier voor de andere cursusdata & films

Regie Sean Baker
Cast Willem Dafoe, Caleb Landry Jones, Macon Blair, Jim R. Coleman, Brooklynn Prince e.a.
Genre Drama
Land VS
Releasedatum 22-05-2017
Tijdsduur 115 minuten
Datum wo 14-12
Tijd 19:30 - 22:30
Genre Film
Prijs € 16,50 Normaal
€ 14,50 Supporter
Laatste tickets