Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Filmcursus GOTH / Bride of Frankenstein

Film Filmspecial

Goth is de grootste subcultuur ter wereld, een levensstijl vol onbestemd verlangen naar de donkere kant van het leven. Zo ook in de filmwereld. Filmdocent en cultuurhistoricus Constant Hoogenbosch neemt je in vier lezingen mee naar het duistere en bespreekt de invloed van de Gothic cultuur op de film.

Sfeer en gevoel spelen een belangrijke rol in de Gothic horrorfilm. Mythologie, dromen, angsten worden gecombineerd tot sublieme beelden die hun weg vinden naar talloze films. Maar hoe worden deze beelden dan vertaald naar de Gothic horrorfilm en waar komen ze vandaan?

We kijken de film Bride of Frankenstein uit 1935. Het in de eerste film verrezen monster is op de vlucht. Hij wil net als zijn schepper het geluk en de vriendschap van een vrouw in zijn leven.

Een filmcursus i.s.m. met het Design Museum Den Bosch.

Terug naar het filmcursus overzicht

Kaartjes voor de cursus

Bestel hier je kaartjes voor de volledige filmcursus
Filmcursus Goth / normaal | €58 | Klik hier
Filmcursus Goth / supporter | €50 | Klik hier

Het is ook mogelijk om de cursusavonden los te kopen.

GOTH - Designing Darkness

Tot en met 18 april zie je de tentoonstelling GOTH - Designing Darkness in het Desing Museum in Den Bosch. De tentoonstelling gaat op zoek naar de bronnen van de goth scene en presenteert twee eeuwen cultuurgeschiedenis vol dramatische verbeeldingen, onheilspellend design en zwartgallige kunst. Nog nooit eerder was het zó donker in een museum…

Meer informatie
Datum di 18-01
Tijd 20:00 - 22:15
Genre Film
Prijs € 15,50 Normaal
€ 13,50 Supporter
Ga verder met bestellen Account activeren