Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Filmcursus GOTH/ La Maschera del Demonio / Black Sunday

Film Filmspecial

Goth is de grootste subcultuur ter wereld, een levensstijl vol onbestemd verlangen naar de donkere kant van het leven. Zo ook in de filmwereld. Filmdocent en cultuurhistoricus Constant Hoogenbosch neemt je in vier lezingen mee naar het duistere en bespreekt de invloed van de Gothic cultuur op de film.

Gothic bedient zich van stereotypen, zowel expliciet (vampiers, vleermuizen, skeletten etc.) als impliciet (man/vrouw, of juist breuk met gender). De vampier is misschien wel het ultieme symbool voor het Gothic stereotype, maar ook hier zien we uiteenlopende manifestaties. Zeker in de filmwereld, waar de vampier al sinds de begindagen zijn bloedrode sporen nalaat, van pathetische creaturen tot monsterlijke wezens en van hypnotiserende alfa mannen tot letterlijke femme fatales. Constant zet zijn tanden in de meest uiteenlopende verschijningsvormen van de vampier in de filmwereld.

We kijken de film La Maschera del Demonio uit 1960. Tim Burton verklaarde in 1998 dat La Maschera del Demonio (ook wel Black Sunday, 1960) van Mario Bava zijn favoriete film aller tijden is. Niet vreemd, want de koning van de moderne Gothic film spreekt over een prachtig in zwart wit geschoten kunststukje.

Een filmcursus i.s.m. met het Design Museum Den Bosch.

Kaartjes voor de cursus

Bestel hier je kaartjes voor de volledige filmcursus
Filmcursus Goth / normaal | €58 | Klik hier
Filmcursus Goth / supporter | €50 | Klik hier

Het is ook mogelijk om de cursusavonden los te kopen.

GOTH - Designing Darkness

Tot en met 18 april zie je de tentoonstelling GOTH - Designing Darkness in het Desing Museum in Den Bosch. De tentoonstelling gaat op zoek naar de bronnen van de goth scene en presenteert twee eeuwen cultuurgeschiedenis vol dramatische verbeeldingen, onheilspellend design en zwartgallige kunst. Nog nooit eerder was het zó donker in een museum…

Meer informatie
Datum di 15-02
Tijd 20:00 - 22:30
Genre Film
Prijs € 15,50 Normaal
€ 13,50 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren