Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Filmcursus GOTH/ Possession

Film Filmspecial

Goth is de grootste subcultuur ter wereld, een levensstijl vol onbestemd verlangen naar de donkere kant van het leven. Zo ook in de filmwereld. Filmdocent en cultuurhistoricus Constant Hoogenbosch neemt je in vier lezingen mee naar het duistere en bespreekt de invloed van de Gothic cultuur op de film.

Gothic cultuur komt voort uit een obsessie met het wezenlijke en authentieke, maar is eveneens “an endless series of revivals“ (Spooner). Niet alleen in de wereld van de horrorfilm film zien we Gothic beeld terug. De recente golf aan stripverfilmingen van Marvel en DC kan er niet omheen en ook de Film Noir en het (historisch) drama zijn meermaals schatplichtig aan Gothic stijlelementen. Constant gaat op zoek naar de meer verborgen Gothic stijlelementen in de filmwereld.

We kijken de film Possession uit 1981. Met Possession presenteerde regisseur Andrzej Zulawski een onvergetelijk stuk cinema dat als een psychotische koortsdroom een moderne invulling geeft aan de Gothic psyche.

Een filmcursus i.s.m. met het Design Museum Den Bosch.

Kaartjes voor de cursus

Bestel hier je kaartjes voor de volledige filmcursus
Filmcursus Goth / normaal | €58 | Klik hier
Filmcursus Goth / supporter | €50 | Klik hier

Het is ook mogelijk om de cursusavonden los te kopen.

GOTH - Designing Darkness

Tot en met 18 april zie je de tentoonstelling GOTH - Designing Darkness in het Desing Museum in Den Bosch. De tentoonstelling gaat op zoek naar de bronnen van de goth scene en presenteert twee eeuwen cultuurgeschiedenis vol dramatische verbeeldingen, onheilspellend design en zwartgallige kunst. Nog nooit eerder was het zó donker in een museum…

Meer informatie
Datum di 12-04
Tijd 20:00 - 23:05
Genre Film
Prijs € 15,50 Normaal
€ 13,50 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren