Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Filmcursus GOTH / The Crow

Film Filmspecial

Goth is de grootste subcultuur ter wereld, een levensstijl vol onbestemd verlangen naar de donkere kant van het leven. Zo ook in de filmwereld. Filmdocent en cultuurhistoricus Constant Hoogenbosch neemt je in vier lezingen mee naar het duistere en bespreekt de invloed van de Gothic cultuur op de film.

Gothic is de samenkomst van een reeks historische en cultureel-maatschappelijke factoren die in de afgelopen twee eeuwen hebben geleidt tot interessante creatieve en artistieke uitingen. Het romantiseren van het verleden speelt daarbij een belangrijke rol. Het verleden wordt verzonnen en veranderd en “spookt rond” in het heden. In deze lezing neemt Constant de moderne invulling en aanpak van de Gothic cultuur op de korrel.

We kijken de film The Crow uit 1995. Regisseur Alex Proyas begeeft zich in een duistere, magisch-realistische wereld, ondergedompeld in een moderne invulling van de Gothic romantiek.

Een filmcursus i.s.m. het Design Museum Den Bosch.

Kaartjes voor de cursus

Bestel hier je kaartjes voor de volledige filmcursus
Filmcursus Goth / normaal | €58 | Klik hier
Filmcursus Goth / supporter | €50 | Klik hier

Het is ook mogelijk om de cursusavonden los te kopen.

GOTH - Designing Darkness

Tot en met 18 april zie je de tentoonstelling GOTH - Designing Darkness in het Desing Museum in Den Bosch. De tentoonstelling gaat op zoek naar de bronnen van de goth scene en presenteert twee eeuwen cultuurgeschiedenis vol dramatische verbeeldingen, onheilspellend design en zwartgallige kunst. Nog nooit eerder was het zó donker in een museum…

Meer informatie
Datum di 15-03
Tijd 20:00 - 23:00
Genre Film
Prijs € 15,50 Normaal
€ 13,50 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren