Filmpraat Filmcafé

Filmpraat Filmcafé

Filmpraat Filmcafé

Filmpraat Filmcafé

Filmpraat Filmcafé

Filmpraat Filmcafé

wo 28 sep

Coen en Ruut geven je elke derde woensdag van de maand een exclusief kijkje achter de schermen van de filmwereld. Een gratis avondvullend programma voor filmliefhebbers.

Filmpraat is terug van een zomerstop. In september vindt het Nederlands Film Festival plaats in Utrecht. Daarom kijken Coen en Ruut deze editie naar de culturele en commerciële waarde van de Nederlandse film. 

Te gast zijn acteur en regisseur Jörgen Scholtens. Dit jaar brak hij door met zijn eerste speelfilm Vaders & Zonen. 

AD-Filmjournalist Gudo Tienhooven. Gudo is naast journalist ook co-host van dé filmpodcast van Nederland: MovieInsiders.

Scenarioschrijver Bastiaan Kroeger. Hij schreef o.a. het scenario van de film Pink Moon. Nu te zien in de Verkadefabriek.

En acteur Guido Pollemans. Te zien in Vaders & Zonen.

De avond begint traditioneel met een boeiende openingsscène en tussendoor tipt Jan dé film van de komende maand. De avond wordt afgesloten met de top 5 films die je gezien moet hebben. 

Kaarten zijn nu gratis te bestellen.

TE GAST

BASTIAAN KROEGER

Bastiaan Kroeger is de scenarioschrijver van het ontroerende én grappige Pink Moon (nu te zien in de Verkadefabriek). 

Zijn drang naar het absurdistische lijkt moeilijk te combineren met serieus drama. Maar Bastiaan slaagt erin die twee elementen feilloos samen te smelten. Over hoe hij daarin geslaagd is en hoe die stijl bij hem als persoon past vertelt hij uitgebreid.

GUDO TIENHOOVEN

AD-filmjournalist. Gudo’s liefde voor film werd geboren na het zien van Jaws. Hij werkte in zijn studietijd in een videotheek en begon 14 jaar geleden, met co-host John de Jong, dé filmpodcast van Nederland: MovieInsiders.

Met hem ontdekken we de culturele waarde van de Nederlandse film. En we kijken naar scènes uit recente Nederlandse films waaruit blijkt dat de Nederlandse film meer is dan romcoms of kleine dramafilms.

GUIDO POLLEMANS

Acteur Guido Pollemans is te zien in Vaders & Zonen. Deze veelzijdige Brabantse acteur speelt totaal uiteenlopende rollen. Maar altijd met een licht absurdistische ondertoon. Hoeveel lijkt hij eigenlijk op de rollen die hij speelt?

JÖRGEN SCHOLTENS

Acteur en regisseur. Dit jaar brak hij door met zijn eerste speelfilm Vaders & Zonen. Zijn films vertellen altijd tragikomische verhalen in een wereld vol magisch realisme. Koeien die bevallen van een mens, een zeemeermin in een rolstoel of een man in een koekoeksklok - Het komt allemaal voorbij. Daarmee is hij een verfrissende stem in het filmlandschap.

Datum wo 19-10
Tijd 19:30 - 22:00
Genre Woord, Film
Prijs Gratis entree Gratis
Bestel tickets
Datum wo 16-11
Tijd 19:30 - 22:00
Genre Woord, Film
Prijs Gratis entree Gratis
Bestel tickets
Datum wo 21-12
Tijd 19:30 - 22:00
Genre Woord, Film
Prijs Gratis entree Gratis
Bestel tickets

Ook interessant voor jou