Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Filmpraat Filmcafé

Filmpraat Filmcafé

Filmpraat Filmcafé

Filmpraat Filmcafé

Filmpraat Filmcafé

Filmpraat Filmcafé

Coen en Ruut geven je elke derde woensdag van de maand een exclusief kijkje achter de schermen van de filmwereld. Een gratis avondvullend programma voor filmliefhebbers.

In de Filmpraat van woensdag 18 mei onderzoeken Coen en Ruut hoe je (auto)biografische elementen in film kunt verwerken. En hoe maak je zo’n film meer dan alleen een portret van iemands persoonlijkheid of culturele afkomst?

Te gast is Gouden Kalf Winnares Sarah Vos (Curacao, De Zaak Tuitjenhorn). Ze komt praten over hoe zij als documentairemaker biografische elementen verweeft in een groter verhaal. Soms over recht, soms over onrecht. Maar altijd met nieuwsgierigheid naar het verhaal van de ander.

Ook schuift het jonge talent Dwight Fagbamila aan, die in zijn korte films naadloos fictie en het echte leven, zijn eigen leven, verweeft.

En Ozan Olçay is te gast. Als editor werkte hij aan diverse biografische documentaires, waaronder René Daniëls; Memoires Van Een Vergeetal en Wei. Hij weet dus als geen ander hoe je feiten en emoties kunt vermengen.

De avond begint traditioneel met een boeiende openingsscène van een prachtig biografische film en tussendoor tipt Jan dé film van de komende maand. De avond wordt afgesloten met de top 5 films die je gezien moet hebben.

Datum wo 15-06
Tijd 19:30 - 22:00
Genre Woord, Film
Prijs Gratis entree Gratis
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

Ook interessant voor jou