BERLIN/Yves Degryse - The making of Berlin
BERLIN/Yves Degryse
Succesvolle theaterfilm over de onwaarschijnlijke levenswandel van een Berliner die werkte als orkestregisseur bij de Berliner Philharmoniker.
De Gaia-hypothese (1969) stelt onze aarde voor als een zelfregulerend systeem, waar al het leven een onlosmakelijk onderdeel van is. En…als we allemaal onderdeel zijn van hetzelfde systeem, misschien kunnen we andere delen ervan dan vragen hoe het verder moet met ons?
Lindertje Mans neemt je in deze solo mee in dit gedachte-experiment. Ze transformeert tot een diepzeevis, een ruimtesonde en een menselijke cel: drie personages die in meeslepende synthpop songs hun visie op de mensheid geven. Een zinderende onewoman elektro-opera met bedwelmende songs, betoverende kostuums en verrassende transformaties.
Lindertje Mans: “De Gaia-hypothese is voor mij een nieuwe manier om naar onze plek op aarde te kijken. Het fascineert me enorm. De hypothese werd in de jaren ‘70 met scepsis ontvangen, maar hij is alleen maar actueler geworden ligt nu ten grondslag aan de moderne klimaatwetenschap. Daarnaast is het voor mij een persoonlijke manier om mijn plek in deze wereld te onderzoeken, als vrouw van in de dertig: wat heb ik nodig om verbondenheid te voelen?”
Deze voorstelling is Engelstalig.
Lindertje Mans studeerde performance aan de Toneelacademie Maastricht en muziektheater aan het Conservatorium in Den Haag. Ze is kernlid en mede-oprichter van Firma MES.
Roald van Oosten is muzikant en componist. Zijn werk reikt van pop tot duistere soundscapes. Hij begon zijn carrière als frontman van de band Caesar. In 2019 maakte hij bij het National Theatre in Londen de muziek voor het het stuk When We Have Sufficiently Tortured Each Other, in regie van Katie Mitchell, met Cate Blanchett.
Lindertje Mans
Lindertje Mans en Roald van Oosten
Thomas Schoots
Anne-Rixt Gast
Emke Idema
Benning&Gladkova
Joris-Jan Bos