Firma Mes

Firma Mes

The Gaia Hypothesis

Theater Muzikaal Engelstalig
Firma Mes

Firma Mes

The Gaia Hypothesis

Theater Muzikaal Engelstalig

De Gaia-hypothese (1969) stelt onze aarde voor als een zelfregulerend systeem, waar al het leven een onlosmakelijk onderdeel van is. En…als we allemaal onderdeel zijn van hetzelfde systeem, misschien kunnen we andere delen ervan dan vragen hoe het verder moet met ons?

Lindertje Mans neemt je in deze solo mee in dit gedachte-experiment. Ze transformeert tot een diepzeevis, een ruimtesonde en een menselijke cel: drie personages die in meeslepende synthpop songs hun visie op de mensheid geven. Een zinderende onewoman elektro-opera met bedwelmende songs, betoverende kostuums en verrassende transformaties.

Lindertje Mans: “De Gaia-hypothese is voor mij een nieuwe manier om naar onze plek op aarde te kijken. Het fascineert me enorm. De hypothese werd in de jaren ‘70 met scepsis ontvangen, maar hij is alleen maar actueler geworden ligt nu ten grondslag aan de moderne klimaatwetenschap. Daarnaast is het voor mij een persoonlijke manier om mijn plek in deze wereld te onderzoeken, als vrouw van in de dertig: wat heb ik nodig om verbondenheid te voelen?”

Deze voorstelling is Engelstalig.

Over de makers

Lindertje Mans studeerde performance aan de Toneelacademie Maastricht en muziektheater aan het Conservatorium in Den Haag. Ze is kernlid en mede-oprichter van Firma MES. 

Roald van Oosten is muzikant en componist. Zijn werk reikt van pop tot duistere soundscapes. Hij begon zijn carrière als frontman van de band Caesar. In 2019 maakte hij bij het National Theatre in Londen de muziek voor het het stuk When We Have Sufficiently Tortured Each Other, in regie van Katie Mitchell, met Cate Blanchett. 

‘Prikkelende posthumanistische popopera (…) een sensuele muzikale trip (…) een zinnenprikkelende ervaring die het midden houdt tussen een conceptalbum en een ASMR-sessie’

NRC

‘Actrice en theatermaker Lindertje Mans (1986) heeft een eigen subgenre in het theater uitgevonden: de eenmanselectro-opera.’

de Volkskrant

Concept, tekst, performance

Lindertje Mans

Songs

Lindertje Mans en Roald van Oosten

Regie, scenografie

Thomas Schoots

Kostuums

Anne-Rixt Gast

Dramaturgie

Emke Idema

Campagnebeeld

Benning&Gladkova

Scenefoto's

Joris-Jan Bos

Datum za 16-12
Tijd 20:15
Genre Theater
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 15-12-2023 om 20:15 uur
Bestel tickets

Ook interessant voor jou